Ravna planina banerRavna planina baner

Magazin

Nastaje zbog viška vlage: Ovo je najbolji način da SPRIJEČITE STVARANJE LEDA u zamrzivaču

04 Juli 2024
1 min.
Nastaje zbog viška vlage: Ovo je najbolji način da SPRIJEČITE STVARANJE LEDA u zamrzivaču

Led u zamrzivaču noćna je mora koje se ne možete lako riješiti, jer zahtjeva uklanjanje svega iz zamrzivača, otapanje, skidanje viška leda, čišćenje, brisanje, vraćanje hrane.

Da biste sebe poštedeli ovih muka, donosimo jedan trik za koji mnogi tvrde da je spas.

Kako biste spriječili stvaranje leda na ivicama frižidera, prvo ga očistite, odnosno odmrznite i frižider i zamrzivač. Nakon što ste uređaj potpuno očistili, posušite sve ivice i lagano ih premažite uljem.

Ulje bi trebalo da oteža novo nakupljanje i stvaranje leda. Led najčešće nastaje zbog viška vlage koja se nalazi u frižideru i zamrzivaču, zato uvijek treba voditi računa o svim kesicama s hranom koje čuvate unutra. Pobrinite se da su sve posude i vrećice s namirnicama zatvorene, kako bi što manje vode izlazilo iz njih, prenosi Krstarica.

Srpskainfo

Povezani članci

Odličan recept za paprike sa bijelim lukom: Bez konzervansa, spremaju se očas posla

Donosimo vam brzi recept za paprike sa bijelim lukom, koje se spremaju očas posla. Sastojci: 5 kg paprike bez sjemena i peteljke150 g soli200 g šećera500 ml alkoholnog sirćeta od 9%500 ml vode2 glavice bijelog luka3 kašike sušenog peršunovog lista

Trik kako da ukiselite kupus, žutiće se kao zlato

Ne možete zamisliti zimu i zimnicu bez kiselog kupusa, a nije ni čudo kada se od njega prave razni specijaliteti koji su neizostavni na našim trpezama. Osim što je veoma ukusan, kiseli kupus je izuzetno zdrav. Pravi je izvor vitamina C i K, koji idealno jačaju imunitet tokom zimskih dana. Vjeruje se da konzumiranje samo […]