Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Pad sistema širom svijeta: Obustavljeni letovi, blokirane kompanije, banke, mediji…

19 Juli 2024
1 min.
Pad sistema širom svijeta: Obustavljeni letovi, blokirane kompanije, banke, mediji…

Niz australijskih kompanija, banaka, medija i aviokompanije prijavilo je danas da su izloženi masovnom sajber napadu.

Letovi su otkazani na aerodromu u Sidneju, u supermarketima je nastala haotična situacija, a programi TV mreža su poremećeni usljed pada kompjuterskih sistema, prenosi Bi-Bi-Si.

Samo nekoliko sati prije Australije, nekoliko američkih avio-kompanija je takođe prijavilo da mora da otkaže ili odloži letove zbog problema sa IT vezama.

Uzrok poremećaja IT sektora nije jasan, ali mnogi koji su pogođeni povezali su ga sa Majkrosoft PC operativnim sistemima.

Kompanije kao DŽetstar i Virdžin erlajnz su prijavile problem u vezi sa Majkrosoftom.

Banke i firme kao što su Telstra i Gugl takođe su registrovali poteškoće.

Na zvaničnoj strani Majkrosoft 365 usluge objavljeno je da “istražuju pitanje vezano za mogućnost korisnika da pristupe njihovim različitim uslugama i aplikacijama”.

RTRS

Povezani članci

Pjongjang uništio dijelove puta koji spajaju dvije Koreje; Seul odgovorio hicima upozorenja

Vlasti Sjeverne Koreje uništile su dijelove puta koji spajaju tu zemlju sa Јužnom Korejom, javila je južnokorejska novinska agencija Јonhap, pozivajući se na izvore iz Združenih šefova generalštabova Јužne Koreje. U izvještaju se navodi da je uništavanje dijelova puta uticalo na linije saobraćaja na zapadu i istoku Korejskog poluostrva, prenio je TASS. – Sjeverna Koreja […]

NASA lansirala svemirsku letjelicu na Јupiterov satelit Evropa (VIDEO)

Američka Nacionalna agencija za svemirska istraživanja (NASA) lansirala je svemirsku letjelicu na satelit Evropa, zaleđeni Јupiterov mjesec, gdje bi, kako se vjeruje, mogao da postoji vanzemaljski oblik života u ogromnom okeanu ispod ledene površine. Letjelica “Europa Clipper” će putovati pet i po godina do Јupitera, gdje će ući u orbitu oko ovog ogromne gasne planete […]