Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Zbog nezakonitog imenovanja direktora preduzeća “Rad” osmoro privedenih

14 Oktobar 2024
1 min.
Zbog nezakonitog imenovanja direktora preduzeća “Rad” osmoro privedenih

 Lica privedena u jutrošnjoj akciji Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Kantona Sarajevo zbog nezakonitosti u komunalnom preduzeću “Rad” od 2021. do danas osumnjičena su da su nezakonito imenovali Nijaza Salamovića, prvo za izvršnog, a kasnije i za direktora preduzeća iako nije ispunjavao uslove za ove pozicije.


Ovim je Salamoviću, koji je osumnjičen da je u postupku fingirao radni staž i radno iskustvo na rukovodećim poslovima, omogućena nezakonita korist od 120.000 KM, koju je ostvario obavljajući funkcije koje nije mogao niti smio vršiti, saopšteno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Privedena lica imenovala su Salamovića uprkos tome što ih je Kancelarija za borbu protiv korupcije upozoravala na nepravilnosti tokom tog postupka.

Privođenju je prethodila istraga Tužilaštva Kantona Sarajevo u saradnji sa Upravom policije kantonalnog MUP-a i Kancelarijom za borbu protiv korupcije Kantona Sarajevo.

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo priveli su rano jutros osam lica koja su osumnjičena za nezakonitosti u komunalnom preduzeću “Rad” od 2021. do danas.

SRNA

Povezani članci

Muškarac iz Hadžića uhapšen po potjernici Suda u Sokocu

Muškarac iz Hadžića čiji su inicijali B.A. /32/ uhapšen je u opštini Ilidža po centralnoj potjernici koju je za njim raspisao Osnovni sud u Sokocu. Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo saopšteno je da je policija u mjestu Plandište u opštini Ilidža noćas u 00.40 časova kontrolisala vozilo “pežo”, kojim je upravljao B.A, te da […]

I jutros dojave o postavljenim eksplozivnim napravama u dvije škole

I jutros su u dvije škole u Kantonu Sarajevo stigle dojave o postavljenim eksplozivnim napravama, uprkos hapšenjima maloljetnika koji se dovode u vezu sa lažnim dojavama. Portparol MUP-a Kantona Sarajevo Mersiha Novalić je izjavila da su u toku provjere. Prema pisanjima federalnih medija, jedna od škola u koju je stigla dojava je Srednja mašinska tehnička […]