Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Škipina: Bošnjaci stvaraju sve uslove da se mirni razlaz ubrza

12 Juli 2024
3 min.
Škipina: Bošnjaci stvaraju sve uslove da se mirni razlaz ubrza

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Damjan Škipina istakao je da od laži i falsifikovanja činjenica nikome u BiH neće i ne može biti ni lakše ni bolje, pa ni srebreničkim žrtvama.

“Republika Srpska dostojanstveno i bez provokacija pokazuje svoje poštovanje prema svim žrtvama, ali uprkos tome vidjeli smo da kod Bošnjaka ne postoji spremnost da se na isti način iskaže saosjećanje prema Srbima koji su stradali u proteklom građanskom ratu u BiH, kao ni u Prvom i Drugom svjetskom ratu, iako su bili najveće žrtve, ali ni prema bolu srpskih majki”, naglasio je Škipina.

Na pitanje Srne da prokomentariše niz ratnohuškačkih izjava i opasnih prijetnji Srpskoj, Srbiji i srpskom narodu koje su sa komemoracije u Srebrenici uputili bošnjački politički predstavnici, Škipina je odgovorio da zloupoptrebu srebreničke žrtve na takav populistički način može samo neko pun mržnje poput ranih Bećirovića, Konakovića, Nikšića, Isaka i Heleza.

Osvrnuvši se na gnusne optužbe i prijetnje bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića, Škipina je rekao da je on svojim govorom ponizio sve žrtve, stavljajući se iznad svih.

“To što radi i govori Bećirović nije poštovanje ni dejtonske BiH, niti doprinosi postizanju povjerenja među narodima, ni stabilnosti BiH. To je ratnohuškačka politika koja razgrađuje osnove BiH i ruši ustavni poredak, falsifikujući istoriju, kršeći zakone i djelujući jednostrano”, ukazao je Škipina.

On je dodao da ta politika promoviše bošnjačku dominaciju, a ne demokratiju i nema nikakve veze za civilizacijskim vrijednostima ili bilo čim što dejtonska BiH predstavlja.

“Bećirović se sjetio Ruande i Srebrenice, ali za Jasenovac nije čuo? Izgleda da nije čuo ni za srpska stradanja u Podrinju, etničkom čišćenju u Sarajevu, zločinu u Dobrovoljačkoj ulici, Brčanskoj malti… Nikada nijednu riječ nije rekao o srpskom stradanju, ali zato naširoko širi laži o Srbima. Napisao je stotine pisama i stranica pune mržnje kako bi Bošnjacima objasnio da sa Srbima ne smije biti nikakvog dogovora i da treba isključivo raditi protiv Srba”, naglasio je Škipina.

Škipina je rekao da je Bećirović primjer iskompleksiranog političara koji svoje frustracije liječi smišljanjem podvala i laži kojim bi postigao svoje bolesne planove.

“Rezolucija o Srebrenici nije vratila kredibilitet UN-u, kako to Bećirović tvrdi, nego je srušila srebrenički mit. U ovih nekoliko dana mogli smo čuti brojne zvaničnike kako ponavljaju da Srebrenica nije laž i to upravo zahvaljujući Bećiroviću i njegovim tajnim planovima protiv Srpske.Da je navodni genocid istina, niko ne bi imao potrebu da to objašnjava i dokazuje, a danas više nego ikada do sada čuli smo brojne izjave kojima pokušavaju da dokažu da se desilo ono što se nije desilo. Činjenica je da se desio veliki zločin”, istakao je Škipina.

On je naveo da je na bošnjačkim političarima da odluče da li će nastaviti živjeti na srebreničkom mitu i svoju poziciju u BiH graditi kao žrtva koja sve hoće da uzme i ne želi da dijeli BiH sa Srbima i Hrvatima ili će prihvatiti realnost da dejtonska BiH nije bošnjačka i nikada neće biti.

“Činjenica je da Bošnjaci i jedan dio međunarodne zajednice uspješno stvaraju sve uslove da se miran razlaz ubrza. To je jedina realna opcija – samostalna Srpska, a neka odluče onda kako će i šta će sa Federacijom”, poručio je Škipina. 

SRNA

Povezani članci

Škipina pozvao Kojića na TV duel

Savez nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ u Palama zavnično je započeo izbornu kampanju za lokalne izbore simboličnim postavljanjem prvog plakata na gradskom šetalištu. Građanima su se obratili kandidat za načelnika Pala Damjan Škipina kao i predstavnici koalicionih partnera, Demokratskog Narodnog Saveza (DNS), Republičke stranke Srpske (RSS), Ujedinjene Srpske (US) i Pokreta osnivanja Kneževine Srpske (POKS), sa kojima […]

SDS predstavio kandidate u Istočnoj Ilidži

Opštinski odbor SDS-a Istočna Ilidža ozvačinio je večeras početak predizborne kampanje predstavljanjem kandidata za načelnika opštine i odbornike u opštinskoj skupštini. Kandidat za načelnika Istočne Ilidže Marinko Božović pozvao je sve koji učestvuju u izbornoj kampanji u ovoj opštini, ali i u cijeloj Republici Srpskoj, da se koriste fer aktivnostima kojima će predstaviti političku borbu […]