Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

U Istočnom Sarajevu do ponedeljka pojačana kontrola saobraćaja

13 Jun 2024
1 min.
U Istočnom Sarajevu do ponedeljka pojačana kontrola saobraćaja

Policijska uprava Istočno Sarajevo započela je danas akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na sankcionisanje nedozvoljene brzine vožnje i upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola.

Akcija se sprovodi s ciljem sprečavanja saobraćajnih nezgoda koju najčešće uzrokuju nedozvoljena brzina i vožnja pod uticajem alkohola, saopšteno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Za kontrolu brzine vožnje koristiće se savremeni radarski sistemi i takozvani presretači.

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo apelovali su da vozači poštuju saobraćajne propise kako bi svoju i bezbjednost drugih učesnika podigli na viši nivo.

Pojačana kontrola saobraćaja trajaće do ponedjeljka, 17. juna.

Na području Policijske uprave Istočno Sarajevo evidentirano je smanjenje broja saobraćajnih nezgoda i od početka godine dogodile su se 244, dok je zabilježeno povećanje broja nezgoda sa stradalim licima za 15,7 odsto, a tri lica su poginula.

SRNA

Povezani članci

Promovisani inženjeri i masteri elektrotehnike

Elektrotehnički fakultet /ETF/ Univerziteta u Istočnom Sarajevu danas je promovisao 41 diplomiranog inženjera i četiri mastera elektrotehnike, a na svečanositi su dodijeljena priznanja najboljim studentima u prošloj školskoj godini. Dekan ETF-a Božidar Popović izrazio je zadovoljstvo što ova visokoškolska ustanova godinama promoviše oko 40 diplomiranih inženjera. “Nadamo se da će se u narednom periodu taj […]

Bašević: Sokolac doživljava značajan infrastrukturni napredak

U opštini Sokolac završena je rekonstrukcija i asfaltiranje dionice tranzitnog puta koja je urađena u okvriu projekta rekontrukcije magistralnog puta Zvornik-Sokolac. Radovi su okončani zahvaljujući ranijim dogovorima sa Vladom Republike Srpske i JP “Putevi Republike Srpske”, rekao je poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Srpske Strahinja Bašević. On je naglasio da je završena i potpuna rekonstrukcija […]