Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

U Las Vegasu pet dana zaredom preko 46 stepeni

11 Juli 2024
1 min.
U Las Vegasu pet dana zaredom preko 46 stepeni

U Las Vegasu u američkoj državi Nevadi zabilježeno je rekordnih pet dana zaredom sa temperaturom od 46,1 stepen Celzijusa.

U Las Vegasu je u nedjelju izmjereno 48,8 stepeni, što je rekordna temperatura ikada zabilježena u tom gradu, prenio je Vašington tajms.

U utorak je u tom gradu izmjereno 48,3 stepena, čime je oboren rekord za 9. juli od 46,6 stepeni koji je zabilježen 2021. godine.

“Ovo je najekstremniji toplotni talas u istoriji evidencije u Las Vegasu od 1937. godine”, rekao je meteorolog Džon Adair koji tri decenije radi u kancelariji Nacionalne meteorološke službe u južnoj Nevadi.

Tanjug

Povezani članci

Ljeto 2024. najtoplije u istoriji

Ljeto 2024. godine oborilo je globalne toplotne rekorde drugu godinu zaredom, zbog čega će vjerovatno biti najtoplije od kada se bilježe podaci, saopštila je danas evropska Kopernikus služba za klimatske promjene (C3S). Kopernikus je počeo da bilježi vremenske prilike 1940, a te dosijee su koristili naučnici kako bi potvrdili da je ljeto na sjevernoj hemisferi […]

Peskov: Moskva protiv rušenja osnova Dejtona i interesa Srba

Moskva se protivi pokušajima rušenja osnova Dejtonskog sporazuma i interesa Srba, istakao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov i naglasio kako je teško srpskom narodu u Republici Srpskoj. “Moskva i Beograd imaju isti pogled na pokušaje gaženja temelja koje je postavio Dejton. Situacija se sada zaista pogoršava, a Srbima je veoma teško. Teško je Srbima u […]