Ravna planina banerRavna planina baner

Region

U Rovinju predstavljeno treće izdanje godišnjaka “Open Balkan Ski Yu”

22 Septembar 2024
2 min.
U Rovinju predstavljeno treće izdanje godišnjaka “Open Balkan Ski Yu”

U Rovinju je predstavljeno treće izdanje godišnjaka “Open Balkan ski ju” /Open Balkan Ski Yu/ koji pruža sve potrebne informacije ljubiteljima skijanja i planina, saopšteno je iz Olimpijskog centra “Jahorina”.

“Ovaj magazin spaja planine, ljude, različitosti i gradi mostove ljubavi u regionu baš kao što Jahorina to radi. Naš projekat promoviše vrednosti saradnje i održivosti, omogućavajući budućim generacijama da uživaju u planinama na održiv način”, rekao je direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan Ljevnaić.

U saopštenju se navodi da je časopis već u prva dva izdanja pridobio po nevjerovatnih 500.000 zadovoljnih čitalaca, pod sloganom “jedan region, jedno tržište, jedan ski pas”, da postavlja nove standarde u skijanju i zimskom turizmu.

Na 200 raskošnih stranica, kako se navodi, “Open Balkan ski ju” pruža sve informacije koje ljubitelji skijanja i planina mogu poželjeti – od najnovijih trendova u opremi, savjeta za bezbjedno skijanje, do recenzija skijališta, gastronomije, smještaja i ski-škola.

Osim promocije skijanja i zimskog turizma, ovaj magazin ima širu misiju – kroz povezivanje planina Balkana zajedničkim ski-pasom, otvara se prostor za regionalnu saradnju i razvoj, dodaje se u saopštenju.

Iz Olimpijskog centra “Jahorina” ističu da skijaši sada mogu istražiti bogatstvo i raznovrsnost planinskih destinacija širom Balkana, a male destinacije dobijaju priliku da zablistaju na regionalnoj i međunarodnoj sceni.

Časopis je, kako se navodi, i poziv na dijalog o tome kako bolje iskoristiti prirodne resurse regiona, očuvati životnu sredinu i omogućiti svima da uživaju u ljepotama planina, bez obzira na to odakle dolaze.

Saradnjom i inovacijama region Balkana stvara svjetliju budućnost za turizam i ekonomski razvoj, dodaje se u saopštenju.

Predstavljanju magazina u petak, 20. septembra u Rovinju prisustvovao je veliki broj ambasadora, partnera, predstavnika javne scene, influensera i glumaca.

Ova promocija označava početak jedinstvene skijaške priče iz regiona koji spaja more i planine, ističe se u saopštenju.

Treće izdanje magazina uskoro će biti dostupno na svim bolje snabdjevenim kioscima, benzinskim pumpama, aerodromima i u hotelima širom regiona od 1. oktobra, kao i onlajn, a i na platformi novinarnica.net.

SRNA

Povezani članci

Na Dunavu u Hrvatskoj od jutros na snazi vanredne mjere odbrane od poplava

U Hrvatskoj su od jutros na Dunavu na snazi vanredne mjere odbrane od poplava, nakon što je izmjereni vodostaj rijeke rano jutros bio iznad 670. Vrhunac vodenog talasa koji dolazi iz Mađarske očekuje se u Hrvatskoj u srijedu i sve službe su spremne za njegov dolazak. – Dežuramo 24 sata, sve smo pripremili, u rezervi […]

Vučić: Mir važniji od svega

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je na panelu u okviru Samita o budućnosti u Njujorku da je danas mir važniji od svega, ali da ga niko ne vidi kao pravu vrijednost. “Bitno je imati mir, a ne konflikte”, rekao je Vučić. On je istakao da se međunarodno prvo primjenjuje na velike sile, koje, kako kaže, […]