Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

U Trnovu održan Drugi sajam domaćih proizvoda (FOTO)

29 Septembar 2024
2 min.
U Trnovu održan Drugi sajam domaćih proizvoda (FOTO)

Udruženje žena “Trnovke” i opština Trnovo organizovali su danas Drugi sajam domaćih proizvoda pod nazivom “Kad se vrijedne ruke slože”.

Predsjednik Udruženja Aleksandra Stanković rekla je da je cilj sajma promocija domaćih proizvoda i rukotvorina i afirmacija malih mjesta, kakvo je i Trnovo.

“Ove godine smo okupili 19 izlagača sa područja opština Trnovo, Kalinovik, Pale, Istočno Novo Sarajevo, Istočna Ilidža”, rekla je Stanović.

Ona je za Princip navela da su se na štandu ovog udruženja mogli naći domaći ajvar, džem od šljiva, lovčka salata, paprike u senfu, razni kompoti i slatkiši.

Turiostička organizacija opštine Kalinovik predstavila je prozvode Kalinovačke kuće, domaće proizvode kalinovačkih domaćica, umjetnička djela, suvenire, rukotvorine.

U toku Sajma gosti su mogli uživati i u nastupu Kulturno umjetničkih društava KUD “Jahorina” Trnovo i “Srpski sokolovi” iz Istočne Ilidže.

Sara Pržulj iz Trnova izvela je recitaciju epskih pjesama, a sa dramskom izvedbom i recitacijama predstavili su se i učenici Osnovne škole “Sveti Sava” iz Trnova, kao i mališani iz Igraonice “Radost” iz ove opštine.

Povezani članci

Karan i Kostrešević u posjeti Staničnom odjeljenju policije Mokro

 Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan i direktor Policije Srpske Siniša Kostrešević posjetiće danas Stanično odjeljenje policije Mokro, opština Pale, koje se nalazi u novim prostorijama ove mjesne zajednice. Karan i Kostrešević će Stanično odjeljenje policije Mokro posjetiti u 13.00 časova, najavljeno je iz MUP-a Srpske. Planirane su izjave za novinare.

Preminuo primarijus doktor Momir Janković

Specijalista neuropsihijatrije primarijus doktor Momir Јanković /74/ preminuo je nakon kraće bolesti, saopšteno je iz Bolnice “Srbija” u Istočnom Sarajevu. Doktor Јankoviće rođen je 1950. godine u Gazivodama, opština Sokolac, gdje je i pohađao osnovnu školu i gimnaziju. Medicinski fakultet završio je u Beogradu 1977. godine, a 1984. godine specijalizaciju iz neuropsihijatrije. Edukaciju iz kliničke […]