Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Vučić: Nadam se da im neće pasti na pamet da ukinu Republiku Srpsku i ubijaju srpski narod (VIDEO)

12 Juli 2024
2 min.
Vučić: Nadam se da im neće pasti na pamet da ukinu Republiku Srpsku i ubijaju srpski narod (VIDEO)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da Srbija neće da nasjeda na provokacije koje dolaze iz BiH niti da ratuje sa Bošnjacima.

– Јa vam sad otvoreno kažem – mi nećemo da ratujemo protiv vas. Možete da radite šta hoćete, možete da izmišljate, možete da provocirate koliko hoćete, a mi nećemo da ratujemo protiv vas. Mi nećemo da ratujemo protiv Bošnjaka. I to je moja poruka i Bošnjacima u Srbiji i Bošnjacima u BiH – naglasio je Vučić.

Istakao je da će Srbija i srpski narod dati sve od sebe da to izbjegnu.

– Nadam se da im neće pasti na pamet da ukinu Republiku Srpsku i da ubijaju srpski narod. Mi nećemo da nasjedamo na njihove provokacije. I neću svaki dan da moram da objašnjavam da nećemo da nasjedamo na njihove provokacije – svaki dan da moram da objašnjavam nekome koliko je srpska namjenska industrija veća i jača od namjenske industrije BiH – rekao je Vučić.

Vučić je rekao da se odnos snaga promijenio i da je u namjenskoj industriji taj odnos četiri prema jedan.

– Hrvatska namjenska industrija je snažna. Ima nekoliko privatnih fabrika izuzetnih. A ovo (u BiH) je daleko ispod tog nivoa. I sad to moram da objašnjavam. Nemate neku drugu temu, nego omjer snaga? Zašto se ne bave auto-putevima? Koliko ste auto-puteva izgradili – naglasio je Vučić.

Kaže da je, sa druge strane, predsjednik Srpske Milorad Dodik izgadio puteve od Doboja do Banjaluke, do Gradiške, preko Prnjavora do Doboja i da se gradi do Bijeljine.

– Gdje ste izgradili to? Ukupno ste izgradili 20 kilometara – rekao je Vučić.

RTRS

Povezani članci

Vučić: Nećemo se odreći politike podrške Srpskoj (VIDEO)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je veće investicije prema Republici Srpskoj i da se neće odreći politike podrške prema Srpskoj. Vučić je rekao da će most u Karakaju koštati četiri miliona evra, a ukoliko se bude gradio novi most onda ta cifra neće biti ispod 70 – 80 miliona evra. “Neću da se odrekenem politike […]

Dodik i Vučić sa radnicima na prelazu Karakaj, most će biti dugo bezbjedan kada se završi

Predsjednici Republike Srpske Milorad Dodik i Srbije Aleksandar Vučić razgovarali su sa radnicima koji rade na rekonstrukciji mosta na graničnom prelazu Karakaj koji preko Drine povezuje Republiku Srpsku i Srbiju, odnosno lokalne zajednice Mali Zvornik i Zvornik. Radnici su dvojici predsjednika prenijeli da će most, kada bude završen, biti potpuno siguran. “Biće bezbjedan za saobraćaj […]