Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Vučić sa Varheljijem: Informisao sam komesara o zabrinjavajućoj situaciji na KiM

19 Septembar 2024
1 min.
Vučić sa Varheljijem: Informisao sam komesara o zabrinjavajućoj situaciji na KiM

Dobar i otvoren razgovor sa iskrenim prijeteljem Srbije komesarom Oliverom Varheljijem o napretku naše zemlje u procesu pristupnih pregovora sa EU, sprovođenju Reformske agende i implementaciji evropskog Plana rasta za Zapadni Balkan, napisao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na Instagramu.

– Ponovio sam da je Srbija, suštinski i tehnički, spremna za nove korake u pravcu približavanja i članstva u EU, posebno kada je riječ o vladavini prava, ekonomskim i društvenim integracijama – rekao je Vučić.

– Zahvalio sam komesaru Varheljiju na ličnom zalaganju i doprinosu koji je pružao evropskom putu Srbije tokom mandata na mjestu komesara za proširenje i poželio mu uspjeh u novom resoru, za koji je predložen, u sljedećem sastavu Evropske komisije – naveo je Vučić.

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem.

Povezani članci

Vlada Crne Gore dala saglasnost za podizanje spomenika mitropolitu Amfilohiju

Na današnjoj sjednici Vlade Crne Gore usvojen je prijedlog ministra kulture i medija Tamare Vujović, i donesena odluka o davanju saglasnosti za izgradnju spomenika mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju Radoviću u Beranama, izjavio je potpredsjednik Vlade za bezbjednost, odbranu, borbu protiv kriminala i unutrašnju politiku Aleksa Bečić. – Spomenik mitropolitu Amfilohiju biće trajni podsjetnik na njegovu snagu, […]

U Splitsko-dalmatinskoj županiji gotovo 600 djece nije pošlo u prvi razred; Ljekari upozoravaju na razloge

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije ove godine je za gotovo 600 djece odložen polazak u prvi razred, a razlozi za to na koje upozoravaju ljekari su zabrinjavajući. Prema tim podacima, ove godine u Splitsko-dalmatinskoj županiji ukupno je pregledano 4.642 “kandidata” za prvake, ali je za njih čak 586 polazak u školu […]