Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Vulin: Beograd ne krije prijateljstvo sa Moskvom

26 Oktobar 2024
1 min.
Vulin: Beograd ne krije prijateljstvo sa Moskvom

Potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin istakao je u razgovoru sa ruskim ministrom ekonomskog razvoja Maksimom Rešetnjikovim da Srbija ne krije svoje prijateljstvo sa Ruskom Federacijom, kao i da će učiniti sve da izjednači ekonomsku saradnju sa nivoom političkih odnosa.

Vulin je naglasio da Srbija vodi samostalnu i slobodnu politiku u interesu svojih građana, što je i pokazala učešćem na samitu BRIKS-a u Kazanju, saopšteno je iz Vlade Srbije.

On je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom u oblasti energetike i zahvalio Ruskoj Federaciji za stabilne isporuke gasa po povlaštenim cijenama koje obezbjeđuju energetsku sigurnost Srbiji.

SRNA

Povezani članci

Kusturica: Pobunjeni čovjek ostvaruje smisao kroz žrtvovanje za druge

Proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica smatra da je BRIKS novi okvir u koji će stati sve ono što ne želi da bude pod neokolonijalnom, odnosno postkolonijalnom šapom koja je držala praktično čitavu planetu dva, tri vijeka. “Sad je došlo vrijeme razračunavanja koje ne mora da bude ratno, iako će tu biti ratova. Uostalom, Indija i […]

Jezivi detalji zločina: “Brat i sestra ubici dali da jede, on ih upucao”

Mještani bjelopoljskog sela Sokolac u Crnoj Gori prethodnih 10-ak dana prijavljivali su policiji da se naoružani čovjek kreće po tom naselju, ali reakcije nadležnih nije bilo. To je za TVCG kazao predsjednik Mjesne zajednice Tomaševo Vesko Gogić. Podsjetimo, policija i dalje traga za odbjeglim Bjelopoljcem Alijom Balijagićem zbog sumnje da je sinoć u bjelopoljskom selu […]