Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Za devet mjeseci zabilježen jedan slučaj vršnjačkog nasilja

14 Oktobar 2024
2 min.
Za devet mjeseci zabilježen jedan slučaj vršnjačkog nasilja

Jedan slučaj vršnjačkog nasilja zabilježen je za devet mjeseci na području u nadležnosti Policijske uprave Istočno Sarajevo i protiv maloljetnog lica podnesen je izvještaj o krivičnom djelu tjelesna povreda, rekla je portparol Uprave Vesna Stokanović.

Stokanovićeva je uoči predavanja u okviru preventivne kampanje “Stop vršnjačkom nasilju” navela da je njen cilj upoznavanje učenika osnovnih i srednjih škola s pojmom vršnjačkog nasilja i posljedicama koje ono ostavlja na žrtve.

Ona je dodala da je i cilj da se istakne značaj preventivnog i adekvatnog reagovanja svih subjekata u sistemu zaštite djece i maloljetnika, te pokaže preventivna aktivnost svih subjekata koji učestvuju u sistemu zaštite djece i maloljetnika.

Stokanovićeva je naglasila da je uloga škiolskog policijca dala značajne rezultate, što pokazuje da je policija prisutna u lancu sistema zaštite djece i mladih, te da će i dalje nastaviti sa preventivnim aktivnostima.

Podsjetila je da je u Republici Srpskoj za devet mjeseci ove godine ukupno evidentirano 46 slučajeva vršanjačkog nasilja, od kojih je jedan slučaj zabilježen na području Policijske uprave Istočno Sarajevo, što je smanjenje u odnosu na raniji period.

Ona je naglasila da smanjen broj vršnjačkog nasilja pokazuje dobru aktivnost policije.

Pripadnici Policijske stanice Istočna Ilidža održali su predavanje učenicima Osnovne škole “Petar Petrović NJegoš” povodom preventivne kampanje “Stop vršnjačkom nasilju”.

Kampanju “Stop vršnjačkom nasilju”, koja je počela 10. oktobra, sprovodi Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske do 15. novembra.

SRNA

Povezani članci

U nedelju osveštanje spomen-obilježja za 97 Ravnogoraca

Na planini Kopito u opštini Sokolac u nedjelju, 20. oktobra, biće osveštano spomen-obilježje za 97 Ravnogoraca poginulih u oktobru 1943. godine, najavili su iz Ravnogorskog pokreta Otadžbine Srpske. Organizatori su istakli da ne žele da se zaboravi događaj kada je 97 pripadnika Cerskog četničkog korpusa, Azbukovačke brigade poginulo u sukobu sa partizanskim jedinica u selu […]

Ćosić: Demografska statistika pokazuje pozitivan migracioni saldo

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić izrazio je zadovoljstvo podacima iz nedavno objavljenog biltena “Demografska statistika” Zavoda za statistiku Republike Srpske, jer potvrđuju da se ovaj grad razvija u modernu lokalnu zajednicu u kojoj ljudi žele da rade i žive. Gradonačelnik je na svom zvaničnom profilu na društvenoj mreži “Fejsbuk” ukazao da je, prema podacima Zavoda […]