Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Za pola godine na području Istočnog Sarajeva 270 slučajeva zloupotrebe narkotika

26 Jun 2024
2 min.
Za pola godine na području Istočnog Sarajeva 270 slučajeva zloupotrebe narkotika

Pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo u prvih šest mjeseci ove godine evidentirali su 270 slučajeva u vezi sa zloupotrebom narkotika, od kojih su četiri krivična djela, rekla je portparol ove uprave Vesna Stokanović.

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv zloupotrebe i nezakonite prodaje droge, Stokanovićeva je novinarima u Istočnom Sarajevu rekla da su Okružnom javnom tužilaštvu izvještaji podneseni protiv sedam lica.

“Riječ je o tri krivična djela omogućavanja uživanja opojne droge i jedno neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet. Od ostalih 266 prekršaja, 258 su rezultirali izdavanjem prekršajnih naloga, a ostali su zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka”, pojasnila je Stokanovićeva.

Prema njenim riječima, prekršaji su registrovani o oblastima Zakona o javnom redu i miru gdje su evidentirani slučajevi uživanja opojne droge na javnom mjestu, Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga, gdje je registrovano najviše prekršaja, kao i u oblasti bezbjednosti saobraćaja gdje su evidentirana lica koja su vozila pod dejstvom opijata, kao i ona koja su odbila da se testiraju na drogu.

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv zloupotrebe droga i nezakonite prodaje droge, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske pokrenulo je akciju “Ne okreći glavu, pomozi”, te izradilo promotivne postere koji su istaknuti na školama, domovima zdravlja, policijskim stanicama.

Tim povodom pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo su danas na platou ispred Tržnog centra “Bingo” dijelili edukativne letke kao podsjetnik građanima i mladima kako da reaguju u situaciji kada se nađu u dodiru sa drogama.

Stokanovićeva je apelovala na građane da, ukoliko imaju bilo kakva saznanja o drogama, to prijave najbližoj policijskoj stanici ili na besplatan broj telefona 122, uz napomenu da prijava može biti i anonimna.

SRNA

Povezani članci

Fotonaponska elektrana na zgradi Gradske uprave Istočno Sarajevo

Zgrada Gradske uprave Istočno Sarajevo jedan je od objekata na kojem je, u okviru projekta „EU za lokalne zajednice“, koji finansira Evropska unija, a sprovode Centar za promociju civilog društva (CPCD) i njemačka organizacija Help – Misija u BiH (HELP Hilfe zur Selbsthilfe e.V), instalisana fotonaponska elektrana koja bi u narednom periodu trebalo da doprinese […]

Jugović: Borci ne smiju biti zaboravljeni

Načelnik opštine Pale Boško Jugović u čestitki povodom Vidovdana, krsne slave Vojske Republike Srpske, poručio je da borci ne smiju biti nikada zaboravljeni. Jugović je uputio čestitku svim učesnicima Odbrambeno-otadžbinskog rata i pripadnicima Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH koji baštine tradiciju slavne vojske Srpske. “Vidovdan je najznačajniji datum u srpskoj istoriji koji […]