Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Anketa na 500 ispitanika: Bašević daleko ispred Bjelice

24 Jun 2024
1 min.
Anketa na 500 ispitanika: Bašević daleko ispred Bjelice

U periodu od 18. maja do 1. juna na prostoru opštine Sokolac, sprovedena je anketa od strane radnika markteniške agencije „Partner“ sa ciljem prikupljanja informacija i utvrđivanja zainteresovanih, punoljetnih osoba za predstojeće lokalne izbore.

U istraživanju je uspješno sudjelovalo 500 ispitanika, iz gotovo svih biračkih mjesta u navedenoj opštini, pripadnici oba pola, svih nacionalnih zajednica, svih starosnih struktura, svih obrazovnih profila, te stanovništvo različitog broja članova u domaćinstvima.

Istraživanje je provedeno anonimno, a ispitanici su upoznati sa svrhom istraživanja, kao i samim projektom. Anketiranje je obavljeno metodom face-to face intervjua.

Anketnim upitnikom su se prikupljali podaci iz četiri oblasti:

Demografski podaci o ispitaniku,
Povjerenje i zadovoljstvo ispitanika određenim institucijama,
Podaci o prošlim (iz 2020) i budućim (2024) lokalnim izborima, kao i
Drugi podaci na koje su ukazali sami ispitanici.

Donosimo vam rezultate, na pitanje: Kako ćete glasati na „Lokalni izbori BiH 2024“ u oktobru tekuće godine, za kandidata za načelnika opštine Sokolac?

Anketa je pokazala da bi kandidat SNSD-a Stranjiha Bašević imao 54.1%, dok bi kandidat SDS-a Milovan Bjelica imao 45,9% glasova ovih ispitanika.

Povezani članci

Mališanima na Jahorini dodijeljene skije i pametni satovi

Direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan Ljevnaić i košarkaš Đorđe Gagić uručili su danas mališanima 30 pari skija i četiri “pametna sata” u okviru akcije “Hiljadu skija za našu djecu”. Ljevnaić je izjavio novinarima da je cilj akcije promocija zdravih životnih navika i podizanja svijesti o važnosti bavljenja sportom te da djecu odvoje od kompjutera. On […]

Vidovdanskom akademijom završeni “Principovi dani”

U okviru manifestacije “Principovi dani” sinoć je u Kulturnom centru u Istočnom Novom Sarajevu održana Vidovdanska akademija sa koje je poručeno da je važno da se govori o svim značajnim datumima za istoriju Srba i da ljudi koji su bili spremni da daju život za slobodu nikada ne budu zaboravljeni. Direktor Kulturnog centra Mladen Janković […]