Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Bombardovanje raselilo milion Libanaca

01 Oktobar 2024
1 min.
Bombardovanje raselilo milion Libanaca

Oko milion stanovnika Libana raseljeno je usljed bombardovanja koje izraelska vojska vrši u južnim oblastima te zemlje, izjavio je libanski premijer Nadžib Mikati.

“Liban sada prolazi kroz jedan od najopasnijih perioda u svojoj istoriji, naročito nakon raseljavanja više od milion ljudi usljed rata koji vodi Izrael”, rekao je Mikati.

On je naveo da Vlada Libana sarađuje sa međunarodnim organizacijama kako bi se na vrijeme obezbijedile osnovne potrebe raseljenih.

Mikati je istakao da Liban “ima samo diplomatske opcije” za rješavanje trenutnog sukoba.

Premijer Libana naglasio je da se mora strogo sprovoditi Rezolucija 1701 Savjeta bezbjednosti UN, kako bi se “smirila situacija na libansko-izraelskoj granici”, prenio je TASS.

Izraelska vojska saopštila je noćas da započinje ograničenu kopnenu operaciju na jugu Libana. Međutim, televizija “El majadin” objavila je nešto kasnije da nije potvrđeno da su izraelske snage prešle libansku granicu.

SRNA

Povezani članci

Napetost između dvije Koreje: Sjeverna najavljuje napad

 Sjeverna Koreja saopštila je danas da je pronašla ostatke najmanje jednog drona za koji tvrdi da je poslat iz Južne Koreje, i upozorila na “momentalni uzvratni napad” ukoliko se potvrdi da je dron južnokorejski. Sjevernokorejski zvaničnici naveli su da je u pitanju isti tip drona kakav je prikazan na Dan oružanih snaga Južne Koreje u […]

Meta pred sudom u Masačusetsu zbog tužbe u vezi sa zavisnošću od društvenih mreža

Sud u Masačusetsu nije juče prihvatio zahtjev američke kompanije Meta da odbaci tužbu u kojoj se navodi da je ona namjerno na Instagramu postavila određene funkcije kako bi mlade korisnike učinila zavisnim od te društvene mreže. Prema saopštenju suda, Meta – firma Marka Zakerberga – obmanjivala je javnost u vezi sa opasnostima koje njena platforma […]