Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Ćosić potpisao sporazum sa Udruženjem “Pavlovac”

19 Septembar 2024
1 min.
Ćosić potpisao sporazum sa Udruženjem “Pavlovac”

U Istočnom Sarajevu danas je potpisan sporazum saradnji Gradske uprave i Udruženja građana za zaštitu kulturno-istorijskog i prirodnog nasljeđa “Pavlovac” radi očuvanja kulturno-istorijskog i prirodnog nasljeđa na području grada.

Sporazum su potpisali gradonačelnik Ljubiša Ćosić i predsjednik Udruženja “Pavlovac” Čedomir Marković.

Ćosić je rekao Srni da je zaključenje ovog sporazuma rezultat potrebe da se tačno definišu postojeći značajni lokaliteti kada je riječ o kulturno-istorijskom i prirodnom nasljeđu na području Istočnog Sarajeva, te nakon toga dodatno istraže, obnove i zaštite.

On je pojasnio da je namjera da ti lokaliteti budu mjesto na kojem će svi, posebno osnovci, srednjoškolci i studenti moći da saznaju više o bogatoj srednjovekovnoj istoriji ovog područja, ali i da budu uvršteni u turističku ponudu Istočnog Sarajeva.

Ćosić i Marković dogovorili su konkretne korake u ovom procesu i izrazili uvjerenje da će uskoro uslijediti i konkretni rezultati, što će biti od izuzetnog značaja za bolje razumijevanje prošlosti svih koji su vezani za ove prostore.

SRNA

Povezani članci

U Sokocu prikupljeno 60 jedinica krvi

U Sokocu je danas prikupljeno 60 jedinica krvi u akciji doborovoljnog davanja ove dragocjene tečnosti, na koju se odazvalo oko 80 davalaca, rekla je Srni šef Službe transfuzije “Kasindo” Jelena Stojanović Lukić. Ona je naglasila da će krv biti upotrijebljena za liječenje pacijenata koji leže u Bolnici “Srbija” i da su ovakve akcije potrebne, jer […]

Očekuje se zapošljavanje 35 lica i 10 novoformiranih biznisa

U okviru projekta “Korak do posla” u Istočnom Sarajevu očekuje se zapošljavanje najmanje 35 lica i 10 novoformiranih biznisa koji će tom prilikom biti i finansijski podržani sa po 6.000 KM, izjavila je menadžer ovog projekta Ivana Dimić. Dimićeva je rekla da je cilj projekta smanjenje stope nezaposlenosti na području Istočnog Sarajeva, dok su ciljna […]