Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Ćosović: Politikanstvo je mjera patriotizma SDS

22 Jun 2024
2 min.
Ćosović: Politikanstvo je mjera patriotizma SDS

Šef Kluba odbornika SNSD u Skupštini opštine Istočna Ilidža Vladmir Ćosović izjavio za je da Opštinski odbor SDS-a u Istočnoj Ilidži organizovanjem potpisivanja peticije za očuvanje 9. januara Dana Republike Srpske u Istočnoj Ilidži politikanstvo i jeftine manipulativne trikove po ko zna koji put želi da predstavi kao patriotizam.

On kaže da je SDS svugdje, a posebno u Istočnoj Ilidži posljednjih godina pao na svakom ispitu zaštite interesa Republike Srpske i podjeća da je Zakonom o Danu Republike Srpske definisano da se Dan Republike obilježava 9. januara. Praznik srpske državnosti 15- februar slaviće se u Srbiji i Srpskoj.

„SDS očito smatra da je u njihovim redovima sva srpska pamet, a da patrijah srpski Porfirije, predsjednici Srpske i Srbije i Srbi iz zemalja regiona sabrani na Svesrpskom saboru u Beogradu ne znaju ništa. Očigledno je bezobrizno politikanstvo postala mjera patriotizma SDS.“, rekao je Ćosović.

Žalosno je kaže Ćosović da je stranka čiji su osnivači bili državotvorne patriote spala na ovako niske grane.
„Politički preci danas se stide svojih nasljednika u SDS-u. Da su tamo i dalje oni koji su pečatom SDS-a 3. januara 1992. ovjerili proglašenje Srpske skupštine opštine Ilidža, taj pečat nikad ne bi došao u ruke Marinka Božovića/načelnik Istočne Ilidže i predsjedik OO SDS Istočna Ilidža/, koji je redovno propuštao da štiti interese institucija Republike Srpske, ali nije propustio nijedan sastanak sa ambasadorom SAD-a Majklom Marfijem.“, poručuje Ćosović u izjavi za princip.news.

Organizovanjem peticije za očuvanje 9. januara Dana Republike Srpske u SDS-u kaže Ćosović prikrivaju da u Narodnoj skupštini Srpske i Parlamentarnoj skupštini BiH u SDS-u često nisu bili na strani zaštite interesa Republike Srpske. Funkcioneri iz Istočne Ilidže podsjeća Ćosović nisu bili ni na Svečanom defileu povodom Dana Republike koji je održan 2023. godine u Istočnom Sarajevu.

„I sada peticijom oni brane 9. januar – Dan Republike. Sramota. Kao da narod ništa ne zna. Oni ovako ponižavaju svoje sugrađane. Trebalo bi organizovati peticiju da se građani izjasne o njihovom neradu. Ogledalo njihove vlasti je jedno veliko ništa. Bolje bi im bilo na poprave srušeni „ležeći“ semafor na Kuli i da zakrpe rupe na ulicama i pored Osnovne škole Petar Petrović Njegoš “, kaže Ćosović.

Vrijeme je da SDS u Istočnoj Ilidži konačno napusti političku pozornicu, svakim svojim potezom to sve više dokazuju, zaključuje Ćosović.

Povezani članci

Mališanima na Jahorini dodijeljene skije i pametni satovi

Direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan Ljevnaić i košarkaš Đorđe Gagić uručili su danas mališanima 30 pari skija i četiri “pametna sata” u okviru akcije “Hiljadu skija za našu djecu”. Ljevnaić je izjavio novinarima da je cilj akcije promocija zdravih životnih navika i podizanja svijesti o važnosti bavljenja sportom te da djecu odvoje od kompjutera. On […]

Vidovdanskom akademijom završeni “Principovi dani”

U okviru manifestacije “Principovi dani” sinoć je u Kulturnom centru u Istočnom Novom Sarajevu održana Vidovdanska akademija sa koje je poručeno da je važno da se govori o svim značajnim datumima za istoriju Srba i da ljudi koji su bili spremni da daju život za slobodu nikada ne budu zaboravljeni. Direktor Kulturnog centra Mladen Janković […]