Ravna planina banerRavna planina baner

Vijesti

Dan žalosti u Republici Srpskoj i FBiH

08 Oktobar 2024
1 min.
Dan žalosti u Republici Srpskoj i FBiH

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH je Dan žalosti zbog stradanja stanovništva na području FBiH u poplavama i klizištima.

Na zgradama institucija, zastave su spuštene na pola koplja. Otkazane su kulturne manifestacije, dok će sportske biti prilagođene trenutku.

Prema posljednjim zvaničnim informacijama, 21 osoba je stradala u poplavama u Јablanici, Konjicu i Fojnici.

U Konjicu se i dalje traga za četiri nestale osobe, a u Јablanici za njih petoro, čiji su nestanak prijavili rodbina, prijatelji i komšije.

Povezani članci

CIK: Zahtjeve za ponovno brojanje glasova podnositi nakon objavljivanja utvrđenih rezultata

 Centralna izborna komisija /CIK/ BiH saopštila je danas da trenutno objavljuje preliminarne rezultate lokalnih izbora i da je zbog toga preuranjeno podnositi zahtjeve za ponovno brojanje glasačkih listića. CIK će objavljivati preliminarne rezultate lokalnih izbora svaki dan u 15.00 časova do subote, 12. oktobra. Utvrđeni izborni rezultati će uslijediti tek kad se objedine rezultati sa […]

Radovan Karadžić odvezen u bolnicu bez ikakvog objašnjenja

Prvi predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić, koji služi zatvorsku kaznu u nehumanim uslovima u Velikoj Bitaniji, odvezen je u bolnicu bez ikakvog objašnjenja i prava da se javi porodici, rekla je Srni njegova kćerka Sonja Karadžić Jovičević i upozorila da u Britaniji prave alibi i čine nešto izuzetno sumnjivo. Ona je istakla da je Karadžić […]