Ravna planina banerRavna planina baner

Kultura

Dani Srbije u Srpskoj- U Istočnom Sarajevu od 22. do 25. oktobra

16 Oktobar 2024
1 min.
Dani Srbije u Srpskoj- U Istočnom Sarajevu od 22. do 25. oktobra

U okviru manifestacije “Dani Srbije u Srpskoj”, u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo od 22. do 25. oktobra održaće se projekcije filmova Ruski konzul, Heroji Halijarda, Dara iz Jasenovca i Oluja.

Film Miroslava Lekića “Ruski konzul” biće prikazan u utorak, 22. oktobra u 19.00 časova.

U srijedu, 23. oktobra, u istom terminu na repertoaru je film Radoša Bajića “Heroji Halijarda”, dok će u četvrtak, 24. oktobra biti prikazan film Predraga Gage Antonijevića “Dara iz Jasenovca”.

Projekcija filma “Oluja” Miloša Radunovića zakazana je za petak, 25. oktobar, najavili su iz Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo iz kojeg dodaju da su filmske projekcije nastavak dobre i plodonosne saradnje između Republike Srbije i Republike Srpske.

Projekcije filmova organizuju Ministarstvo kulture Republike Srbije u Republici Srpskoj.

Ulaz za sve projekcije je slobodan.

Povezani članci

Preminuo britanski pjevač Lijam Pejn, bivši član grupe “One Direction”

Britanski pjevač i nekadašnji član grupe “One Direction” Lijam Pejn poginuo je u Argentini. Kako je saopštila lokalna policija, pjevač je poginuo nakon što je pao sa trećeg sprata hotela u Buenos Ajresu. Policija istražuje okolnosti pada. Argentinska policija je saopštila da je 31-godišnji britanski pjevač Lijam Pejn preminuo nakon što je pao sa trećeg […]

Kultura gledanja filmova polako se vraća u bioskope

Direktor Filmskog centra Crne Gore Aleksandra Božović rekla je danas da se kultura gledanja filmova u bioskope polako vraća, te da će redovno ulaganje u kulturu, u film i njegovo finansiranje, dati sigurno pozitivne rezultate. Božovićeva koja učestvuje na “Filmskom kampusu” koji se održava na Palama, danas je održala master čas za studente sa četiri […]