Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Evo kada počinje isplata boračkog dodatka i invalidnina u Srpskoj

13 Juli 2024
1 min.
Evo kada počinje isplata boračkog dodatka i invalidnina u Srpskoj

Ministarstvo finansija Republike Srpske izvršiće u ponedjeljak, 15. jula, isplate korisnicima socijalnih davanja za mjesec jun, za koje je u budžetu Srpske obezbijeđeno 46 miliona KM.

Isplate će biti izvršene za korisnike mjesečnog boračkog dodatka i invalidske zaštite, višečlanim porodicama koje su pravo naknade stekle na osnovu Zakona o podršci nezaposlenom roditelju četvoro i više djece, saopšteno je iz Ministarstva finansija Republike Srpske.

Ministarstvo finansija će isplatiti i junske naknade za korisnike tuđe njege i pomoći koje se isplaćuju posredstvom jedinica lokalne samouprave, dodaje se u saopštenju, prenosi ATV.

GS

Povezani članci

Dodik-Soreka: Srpska podržava evropski put

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je u razgovoru sa novoimenovanim šefom Delegacije EU u BiH Luiđijem Sorekom da Srpska podržava evropski put BiH na kojem želi da bude vidljiva u skladu sa mehanizmom koordinacije i uz puno uvažavanje njene ustavne pozicije, kao i dejtonske strukture BiH. Dodik je istakao da Republika Srpska neće dozvoliti […]

Srpska bilježi rekordan broj turističkih noćenja

Ovogodišnja turistička sezona u Republici Srpskoj mogla bi biti završena sa rekordnih milion i po turističkih noćenja, što pokazuje da je Srpska plodno tlo za investicije u turizam, rekao je Srni rukovodilac Sektora za promociju turizma u republičkoj Turističkoj organizaciji Marko Radić. “Čekamo podatke za posljednja četiri mjeseca. Ako bismo to poredili sa 2023. godinom […]