Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Gradnja Doma za stara lica u Miljevini teče planiranom dinamikom

18 Juli 2024
2 min.
Gradnja Doma za stara lica u Miljevini teče planiranom dinamikom

Gradnja Doma za stara lica u Miljevini kod Foče teče planiranom dinamikom, a izvođač poručuje da će svi radovi biti završeni u predviđenom roku od godinu dana.

Ugovor o izgradnji Doma za stara lica potpisan je prije nepuna dva mjeseca, a u toku je betoniranje temeljne ploče. Vrijednost ove kapitalne investicije opštine Foča je 2,5 miliona KM.

Načelnik opštine Foča Milan Vukadinović, koji je danas obišao mjesto radova, istakao je da je ovo istorijski projekat za Miljevinu, od kojeg će višestruku korist imati cijela opština.

“Moram da iskažem veliko zadovoljstvo planiranom dinamikom radova, uprkos vrućinama kojima smo svakodnevno izloženi i da pohvalim izvođača i njegove radnike, koji nadljudskim naporima izvode radove”, rekao je Vukadinović.

On je naveo da će ovaj projekat donijeti radna mjesta i mnogobrojne benefite naselju Miljevina, a u Domu će biti obezbijeđen smještaj za 60 penzionera, sa mogućnošću širenja paviljona ukoliko se za to ukaže potreba.

Slobodan Sladoje, direktor kompanije “Uniotek” iz Istočnog Sarajeva, koja je izvođač radova, rekao je da će svi radovi biti izvedeni u predviđenom roku.

“Trenutno smo na poziciji podne ploče, pred nama su još četiri ploče, odnosno tri etaže. Po nekoj našoj dinamici, nadamo se da ćemo do četvrte ploče izaći za neka tri mjeseca da bi objekat mogao biti spreman za izvođenje grubih radova”, rekao je Sladoje.

Predjednik Savejta mjesne zajednice Miljevina Slavenko Perišić ističe da je gradnja Doma za stara lica od velikog značaja za ovo naselje.

Dom za stara lica biće javna ustanova pod patronatom opštine Foča.

NJegovom izgradnjom stvoriće se uslovi za smještaj starih lica, kojima je potreban taj vid usluge.

Trenutno je u staračkim domovima širom Republike Srpske smješteno oko 30 starih lica iz opštine Foča.

SRNA

Povezani članci

U Srpskoj rođeno 19 beba

U Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođeno je 19 beba, šest djevojčica i 13 dječaka. Sedam beba rođeno je u Banjaluci, po dvije bebe u Zvorniku, Bijeljini, Trebinju, Gradišci i Istočnom Sarajevu, a po jedna beba u Prijedoru i Doboju. U Banjaluci su rođene tri djevojčice i četiri dječaka, u Zvorniku jedna djevojčica i […]

Dodik: Šmit nema ništa sa Srpskom, posebno sa njenim obrazovanjem

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je za Srnu da bi javnost u BiH trebalo samo da šokira da neki tip, strani državljanin, bez ikakvog legitimiteta nameće svoje odluke kao zakone i gura se tamo gdje mu nije mjesto. Predsjednik Srpske je poručio da Kristijan Šmit nema ništa sa Republikom Srpskom, a pogotovo sa njenim […]