Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

I danas vruće, temperatura do 41 stepen

15 Juli 2024
1 min.
I danas vruće, temperatura do 41 stepen

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti sunano i vruće, a popodne se očekuje razvoj oblaka od zapada ka jugoistoku koji će samo ponegdje donijeti kišu i lokalne pljuskove sa grmljavinom.

Padavine će biti češće u brdsko-planinskim predjelima. Uveče će se oblačnost premještati ka sjeveru gdje ponegdje može biti kratkotrajnih pljuskova, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U mnogim predjelima očekuje se tropska noć tokom koje će minimalna temperatura biti preko 20 stepeni Celzijusovih.

Јutarnja temperatura vazduha od 20 do 26, na jugu i sjeveru do 28, a najviša dnevna od 32 do 38, na jugu 41 stepen Celzijusov, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Vjetar slab i promjenljiv ili sjevernih smjerova.

Povezani članci

Ubijen maloljetni migrant u Bihaću

U sukobu migranata u Bihaću jedno lice je smrtno stradalo, a u toku je potraga za počiniocem, potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona /USK/. Prema izvještaju iz policije, sukob više lica dogodio se juče u 18.25 časova na gradskom šetalištu u Borićima, u neposrednoj blizini migrantskog kampa u kojem su smještene osobe iz […]

U Spomen-parku Garavice kod Bihaća postavljena ratna zastava BiH

Ratna zastava BiH postavljena je u Spomen-parku Garavice kod Bihaća, gdje je na najbrutalniji način pobijeno desetine Srba u Drugom svjetskom ratu i gdje će danas biti obilježene 83 godine od ustaškog zločina nad 12.000 Srba, među kojima je bio veliki broj djece. Zastava je na mjestu gdje to nije dozvoljeno, čak ni po federalnim […]