Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

“JES kamp” okupio 40 djece iz regiona”

14 Juli 2024
2 min.
“JES kamp” okupio 40 djece iz regiona”

Na Jahorini su danas predstavljeni rezultati jedinstvenog “JES kampa”, koji je okupio 40 djece iz regiona.

Direktor Olimpijskog centra /OC/ “Jahorina” Dejan Ljevnaić istakao je da je kamp djeci omogućio da unaprijede znanje engleskog jezika, da igraju bejzbol i uživaju u bogatim ljetnim sadržajima koje Jahorina nudi.

Ljevnaić je rekao da je ove godine duplo više učesnika kampa nego 2023. i da se nada da će ih svake godine biti sve više.

On je naglasio da je OC “Jahorina” podržao fudbalski i košarkaški kamp, a sada i “JES kamp”, dok ih je u najavi još nekoliko, što je budućnost ljetnog turizma Jahorine.

“Što se tiče ljetnog turizma, iskoristili smo 10 odsto potencijala i imamo još ogroman potencijal da razvijemo ljetni turizam, iako smo planina sa najviše ljetnih sadržaja, jer ih imamo više od 22”, naglasio je Ljevnaić i dodao da je prednost Jahorine što ima prelijepu prirodu i dobre ljetne atrakcije.

Vlasnik Aparthotela “Vučko” Aleksandar Prović rekao je da je ove godine održana druga škola engelskog jezika na Jahorini i da ovaj kamp pruža mnoga zadovoljstva djeci.

“Mi kao domaćini potrudili smo se da djeci obezbijedimo izuzetne uslove, kao i da im obezbijedimo kvalitetne učinioce i sportske terene”, rekao je Prović i dodao da je ove godine više djece i da im je želja da preraste u kamp sa 300 do 400 djece.

Prović je naglasio da će u avgustu biti organizovan i kamp tenisa, a imaće i dodatne sadržaje za sve posjetioce.

Profesor engleskog jezika Olivija Drinčić rekla je da je na kampu ove godine bilo 27 djece iz Podgorice i da su uživali u svim sadržajima koje nudi Jahorina.

Ona je navela da su djeca naučila prve korake bejzbola, a glavna vrijednost je da se djeca druže i steknu nova prijateljstva.

Nastavnik engleskog jezika Ričard Njuvel zahvalio je OC “Jahorina” i hotelu “Vučko” za divno provedeno vrijeme i što podržavaju ovaj kamp.

On je istakao da su djeca napredovala u znanju engleskog jezika i da se nada da će ih vidjeti i sljedeće godine.

Vođa projekta Aleksandra Crnogorac rekla je da ovakvi kampovi vraćaju djecu zdravom načinu odrastanja i da će “JES kamp” nastaviti da se razvija i okuplja što više djece.

Djeca su istakla da su uživala i da se žele vratiti na Jahorinu.

SRNA

Povezani članci

Za devet mjeseci zabilježen jedan slučaj vršnjačkog nasilja

Jedan slučaj vršnjačkog nasilja zabilježen je za devet mjeseci na području u nadležnosti Policijske uprave Istočno Sarajevo i protiv maloljetnog lica podnesen je izvještaj o krivičnom djelu tjelesna povreda, rekla je portparol Uprave Vesna Stokanović. Stokanovićeva je uoči predavanja u okviru preventivne kampanje “Stop vršnjačkom nasilju” navela da je njen cilj upoznavanje učenika osnovnih i […]

U Palama počela sezona grijanja

Komunalno preduzeće “Gradske toplane” sa Pala počelo je danas sezonu grijanja tokom koje će zagrijavati 72.484 metra kvadratna prostora, rekao je Srni vršilac dužnosti direktora ovog preduzeća Milan Dragaš. On je naveo da bi radijatori trebali da budu topli za par časova jer su kotlovi u funkciji. “Energent je zadovoljavajućeg kvaliteta, ima ga dovoljno i […]