Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Jugović: Opština čini dosta za pronatalitetnu politiku

11 Juli 2024
2 min.
Jugović: Opština čini dosta za pronatalitetnu politiku

Načelnik Pala Boško Jugović rekao je danas da ova lokalna zajednica čini dosta na sprovođenju pronatalitetne politike, a kao dobar primjer toga naveo je što opština sa po 50 KM sufinansira boravak djece predškolskog uzrasta u vrtićima “Cvrčak” i “Bambi”.

“Mnogo ulažemo u finansiranje javnog vrtića `Bubamara`, kako cijena boravka djece ne bi rasla. Zato je boravak prvog djeteta u vrtiću `Bubamara` 120 KM, drugog 170 KM, a trećeg besplatan, što nigdje u regionu ne postoji”, istakao je Jugović.

On je rekao da opština Pale za ove namjene izdvaja više od pola miliona KM.

Jugović je naveo da već treću godinu isplaćuju jednokratnu pomoć za rođenje prvog, drugog i trećeg djeteta u iznosu od 100, 250 i 500 KM, a da je opština u prilici da ide sa prijedlogom da taj iznos u idućoj godini i poraste.

“Sa 2.000 KM finansiramo procedure vantjelesne oplodnje nakon pokušaja koje finansira republički Fond i u svakoj godini imamo po desetak takvih izdvajanja”, rekao je Jugović novinarima, te dodao da nema ograničenja koliko pokušaja opština finansira.

On je dodao da je bilo i uspješnih vantjelesnih oplodnji i da su svi srećni zbog toga.

Jugović je podsjetio je da su prije dvije godine nabavljeni besplatni udžbenici za đake u ovoj opštini, a da se sada ti setovi dopunjavaju novim radnim sveskama.

“Isplaćujemo i jednokratnu pomoć za porodice sa četvoro i više djece, a ovakvih korisnika imamo više od 50”, rekao je Jugović, te dodao da svemu navedenom treba dodati i stipendije i fiansiranje prevoza đaka.

SRNA

Povezani članci

Škipina pozvao Kojića na TV duel

Savez nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ u Palama zavnično je započeo izbornu kampanju za lokalne izbore simboličnim postavljanjem prvog plakata na gradskom šetalištu. Građanima su se obratili kandidat za načelnika Pala Damjan Škipina kao i predstavnici koalicionih partnera, Demokratskog Narodnog Saveza (DNS), Republičke stranke Srpske (RSS), Ujedinjene Srpske (US) i Pokreta osnivanja Kneževine Srpske (POKS), sa kojima […]

SDS predstavio kandidate u Istočnoj Ilidži

Opštinski odbor SDS-a Istočna Ilidža ozvačinio je večeras početak predizborne kampanje predstavljanjem kandidata za načelnika opštine i odbornike u opštinskoj skupštini. Kandidat za načelnika Istočne Ilidže Marinko Božović pozvao je sve koji učestvuju u izbornoj kampanji u ovoj opštini, ali i u cijeloj Republici Srpskoj, da se koriste fer aktivnostima kojima će predstaviti političku borbu […]