Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Katić: Posjeta Kosovu i Metohiji podsjetila na važnost očuvanja korijena

22 Juli 2024
2 min.
Katić: Posjeta Kosovu i Metohiji podsjetila na važnost očuvanja korijena

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić rekao je da ga je posjeta Kosovu i Metohiji podsjetila na važnost zajedništva, snage i istrajnosti u očuvanju srpskih korijena i tradicije.

Katić je zajedno sa predsjednikom Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo Vedranom Jovančićem, direktorom Bolnice “Srbija” Nebojšom Šešlijom i potpredsjednikom bratske opštine Nikšić Zoranom Tomićem boravio u trodnevnoj posjeti Kosovu i Metohiji.

On je naveo da najviše impresioniraju posvećenost i vjera ljudi koje žive na Kosmetu i njihova ljubav prema južnoj sprskoj pokrajini, te istakao da su vjera koju imaju neupitni, uprkos svim izazovima sa kojima se susreću, saopšteno je iz ovnj lokalne zajednice.

“Kosovo i Metohija je u srcu svih nas i trebamo im pomoći kako god i koliko god smo u mogućnosti. Hvala svima koji su nas srdačno dočekali i pokazali šta znači biti istrajan i nepokolebljiv u vjeri i ljubavi prema svojoj zemlji i dali nam novu snagu za rad za bolje sutra svih Srba, gdje god živjeli”, istakao je Katić.

On je izrazio uvjerenje da će Gospod Bog uslišiti njihove neprestane molitve i da će Kosovo i Metohija, kako i dolikuje, jednog dana biti ono što treba biti, a srpski narod živjeti u miru u srcu srpstva i svojih korijena.

Prilikom boravka na Kosovu i Metohiji oni su posjetili srpske svetinje manastire Gračanicu, Visoke Dečane, te Pećku patrijaršiju, kao i Gazimestan.

SRNA

Povezani članci

Popović: Pale simbol cjelokupnog otpora srpskog naroda

Ministar bez portfelja u Vladi Srbije Nenad Popović izjavio je danas na Palama da ovo mjesto vidi kao simbol cjelokupnog otpora srpskog naroda u odbrani tradicije, a u budućosti kao prijestonicu Republike Srpske. Popović, koji je učestvovao na naučnoj tribini “Pale prijestonica Srpske”, podsjetio je da u prethodnih 12 godina od kada je na čelu […]

Mastilović: Institucionalni okvir Srpske čuva Srpske zapadno od rijeke Drine

Direktor Instituta istorijskih nauka Univerziteta u Istočnom Sarajevu Draga Mastilović izjavio je danas na Palama da jedino institucionalni okvir Republike Srpske štiti srpski narod zapadno od rijeke Drine. “Ako ne bi bilo tog institucionalnog okvira, za veoma kratko vrijeme, za nekih 50 ili 100 godina, sigurno je da ne bi bilo Srba zapadno od rijeke […]