Ravna planina banerRavna planina baner

Sport

Krulj: Osvajanje zlata na Svjetskom prvenstvu je kruna moje karijere

20 Oktobar 2024
2 min.
Krulj: Osvajanje zlata na Svjetskom prvenstvu je kruna moje karijere

Paljanin Goran Krulj, koji je osvojio zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u dizanju tegova u Slovačkom gradu Trnava, rekao je Srni da je ostvario sve želje, da je ovo kruna njegove karijere i da je među oko 800 takmičara iz svih zemalja svijeta nastupao pod zastavom Srbije, jer mu je ona u srcu kao i Republika Srpska.

Krulj je naveo da se nada da je na Svjetskom prvenstvu, održanom prošle sedmice, dostojno predstavljao i Srbiju i Republiku Srpsku.

“U kategoriji do 125 kilograma sa mnom je bilo sedam takmičara, i to Mađari, Poljaci, Rusi, bila je jaka konkurencija. Takmičenje je organizovano na vrhunskom nivou”, rekao je Krulj i dodao da je za njega ova godina bila veoma uspješna.

On je naglasio da je oborio i lični rekord od 87 kilograma koji je držao sa Evropskog prvenstva, a sada je podigao za dva kilograma više, što je bilo dovoljno za svjetski rekord.

Krulj kaže da ga uskoro očekuje naredno takmičenje i da mu je cilj osvajanje medalje.

On je naglasio da uspjeh nije došao preko noći, jer je za osvajanje svjetskog zlata potrebno mnogo truda, rada i odricanja.

Krulj je pojasnio da se dizanje tegova trenira odmalena, navodeći da je u ovom sportu već 25 godina i da je ovako značajan rezultat ostvario jer je trenirao tri puta dnevno, te vodio računa o ishrani.

On je naglasio da je podrška porodice važna u svemu, te da ovo nije samo njegov uspjeh, već i uspjeh Istočnog Sarajeva i Republike Srpske.

Goran Krulj postao je prvak svijeta u dizanju tegova na Svjetskom prvenstvu u Slovačkoj oborivši svjetski rekord u disciplini stojeći biceps, u kategoriji 125 kilograma.

Svjetskom titulom Krulj je upotpunio kolekciju ranije osvojenih titula, među kojima su najznačajanije titule prvaka Evrope i Balkana, te prvak Svjetske fitnes federacije.

SRNA

Povezani članci

Partizan napravio veliki skok

Nakon odigranog četvrtog kola Evrolige, neki klubovi su značajno napredovali na tabeli, dok su pojedini imali blagi pad. Najveće iznenađenje, ali ono negativno, priredio je svojim navijačima aktuelni prvaka Evrope grčki Panatinaikos. Atinjani su poraženi u oba meča prvog duplog kola u novoj sezoni Evrolige. Zeleni su imali dvije utakmice na strani, ali svakako nisu […]

Posljednji duel velikana

Najbolji srpski teniser Novak Đoković igraće protiv Rafaela Nadala meč za treće mjesto na egzibicionom turniru u Rijadu koji nosi simboličan naziv “Slem šest kraljeva”. Turnir u Rijadu nema nikakav takmičarski značaj i ne donosi bodove za ATP listu, ali Saudijcima nije bilo teško da privuku teniske “kraljeve” pošto će pobjednik dobiti šest miliona dolara. […]