Ravna planina banerRavna planina baner

Sport

Lazar Ždrale srebrni, Uroš Mačar bronzani na Evropskom kupu za juniore u Sarajevu (FOTO)

20 Mart 2023
1 min.
Lazar Ždrale srebrni, Uroš Mačar bronzani na Evropskom kupu za juniore u Sarajevu (FOTO)

Borci Džudo kluba “Randori” iz Istočnog Sarajeva Lazar Ždrale i Uroš Mačar osvojili su srebrnu odnosno bronzanu medalju na Evropskom kupu za juniore koji je održan u Sarajevu.

U konkurenciji 32 takmičara iz 18 zemalja, Ždrale je do srebrne medalje došao pobjedama nad takmičarima iz Izraela, Holandije, dvojice boraca iz Hrvatske, dok je u finalu poražen od Gruzijca pod kanadskom zastavom.

Lazar je došao do svoje treće EJU medalje (Kopar, Gyor, Sarajevo).

U konkurenciji od 40 takmičara, Uroš je došao do bronze, pobijedivši predstavnike Holandije, Srbije, Indije i dvojicu Kanađana.

Poraz je doživio od Rumuna koji je peti na svijetu.

Ovo je 28 muška EJU medalja za “Randori” i trenera Ljubišu Majdova.

“Na Evropskom kupu u Sarajevu Uroš i Lazar bili su jedini iz Bosne i Hercegovine koju su stigli do medalja u muškoj konkurenciji, a moramo spomenuti i Darka Topalovica koji je uz pet pobjeda došao do petog mjesta”, navode iz Džudo kluba Randori.

Povezani članci

Dodik: Srpska ponosna na rezultat Marine Kurteš i dosadašnje uspjehe

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik primio je danas u sjedištu Vlade Srpske u Istočnom Sarajevu vicešampionku svijeta u karateu Marinu Kurteš, kojoj je čestitao na svim do sada postignutim rezultatima i osvojenoj medalji na Svjetskom prvenstvu u karateu u Veneciji u kategoriji mlađih seniorki – U21. Predsjednik Dodik istakao je da je Republika Srpska ponosna […]

Matija Bećković napisao pjesmu o Novaku Đokoviću

Akademik Matija Bećković napisao je, povodom 71. rođendana „Novosti“, pjesmu o Novaku Đokoviću. “Novak Đoković Nasred Gacka Postavljen je video-bim Za čobane koji ostavljaju stada I silaze sa dalekih katuna Da gledaju Novaka Đokovića Odnekud znaju Da se ono Što odavno čekaju Sad zove tenski meč A i ćorav vidi Da tenis nije tenis Da […]