Ravna planina banerRavna planina baner

Kultura

Ljetna pjesma Jovane Bojanić: “Ljubi, ljubi, ljubi me!” (VIDEO)

18 Juli 2024
3 min.
Ljetna pjesma Jovane Bojanić: “Ljubi, ljubi, ljubi me!” (VIDEO)

Kao što je i obećala, nakon vrlo kratke pauze, Jovana Bojanić se vraća sa sjajnom energijom i singlom koji po svemu sudeći – prijeti ozbiljnom zarazom. “Ljubi, ljubi, ljubi me” je pravo ljetno osvježenje. Spoj je moderne produkcije i pitkog retro pop zvuka koji je u posljednje vrijeme veoma popularan meðu mladim muzičarima. Autor, aranžer i producent pjesme je Edvin Hadžić, koji je već odavno poznat sarajevskoj publici, ali i van njenih granica. Pjesma je snimana u muzičkom studiju “Modra rijeka”, čija vrata su od početka ovog projekta širom otvorena za Jovanu i njenu ekipu.

Tekst potpisuje Jovana, uz pomoć Ane Ivanović, čiji neodoljivi stil pisanja je publika imala priliku da čuje u prethodnom singlu “Zbogom s druge strane”. Ovo je ujedno i prva pjesma u kojoj se Jovana javno predstavlja u ulozi autora teksta. Za spomenuti singl, spot je snimljen na teniskom terenu. – “Kada mi je Edvin prvi put pustio pjesmu u studiju, odmah sam znala šta u svom spotu želim da imam: teniski teren, loptice, vedro plavo nebo, lijepe mlade ljude, mnogo osmijeha i te neke stvari koje podsjećaju na bezbrižnost i sreću. Proveli smo jedan nezaboravan dan u prirodi nadomak Sarajeva, a u isto vrijeme smo uradili ozbiljan posao” – rekla je Jovana. Iza kamere su i ovaj put bili: Azur Jahić i Jasmin Jatić.

Jovana se prvi put upustila u autorske vode, a nakon balade – željela je pjesmu koja će nas u ove ljetne dane i pokrenuti: “Nakon balade, osjećala sam potrebu da uradim totalni preokret, da otpjevam nešto drugačije. Svi koji me poznaju, složili bi se da sam ja nasmijana i opuštena djevojka, pa sam željela ovaj put da se predstavim baš tako. Rekla sam Edvinu da želim bržu pjesmu, a pošto je on rastao na muzici 80. i 90., lako je shvatio o kakvom zvuku je riječ. Sigurno se svi sjećamo hita “Super je” grupe Occulto? E, baš takvu pjesmu sam zamislila, da svako ko je čuje ne može odoljeti, a pritom i da pokreće. Znala sam da tekst mora biti jednostavan, kako danas kažu “catchy”, a u isto vrijeme nimalo naivan, što moram priznati nije bio najjednostavniji zadatak, naročito za mene koja sam se tek od nedavno ohrabrila da uplovim u autorski svijet. Veliki akcenat sam stavila na refren, naročito što i sama pjesma počinje refrenom. A onda sam nakon bezuspješnih pokušaja, jedno jutro ustala i samo mi je nadošlo “Ljubi, ljubi, ljubi me”. Jednostavno, a slatko. I to je bilo to.”, dodala je Jovana.

 I dok slušamo “Ljubi, ljubi, ljubi me”, u studiju se opasno “zakuhava”, tako da će dvojac Bojanić i Hadžić sigurno uskoro opet obradovati publiku.

Povezani članci

Dani Srbije u Srpskoj- U Istočnom Sarajevu od 22. do 25. oktobra

U okviru manifestacije “Dani Srbije u Srpskoj”, u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo od 22. do 25. oktobra održaće se projekcije filmova Ruski konzul, Heroji Halijarda, Dara iz Jasenovca i Oluja. Film Miroslava Lekića “Ruski konzul” biće prikazan u utorak, 22. oktobra u 19.00 časova. U srijedu, 23. oktobra, u istom terminu na repertoaru je […]

Dječija predstava “Dorine avanture” 29. oktobra u Palama

Dječija predstava „Dorine avanture“ u izvođenju profesionalnih glumaca iz Pozorištanca „Jelenica“ Beograd biće odigrana na sceni Kulturnog centra Pale u utorak, 29. oktobra. Cijena ulaznice iznosi 5 KM i iste će biti u prodaji radnim danima, od ponedjeljka, 21. oktobra, u periodu od 9:00 do 19:00 časova, a na dan igranja od 9:00 pa do […]