Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Lučić uz mjere zabrane pušten na slobodu

09 Januar 2023
1 min.
Lučić uz mjere zabrane pušten na slobodu

Sud BiH danas je odlučio da bivšeg ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara BiH Miloša Lučića pusti iz pritvora, potvrdila je Srni Lučićev advokat Vasvija Vidović.

Vidovićeva je rekla da su Lučiću određene mjere zabrane, ne precizirajući koje, jer još nije dobila rješenje.

Za Lučića, koji je osumnjičen za zloupotrebu položaja ili ovlaštenja povezanu sa više koruptivnih krivičnih djela, Tužilaštvo BiH zatražilo je produženje pritvora za dva mjeseca, dok je odbrana zatražila izricanje mjera zabrane.

Tužilac Elvira Stanojlović je tokom obrazlaganja prijedloga za produženje pritvora navela da je Sud BiH, na osnovu dokaza, ranije utvrdio postojanje osnovane sumnje.

“I dalje postoji sumnja da bi osumnjičeni mogao sakriti ili prilagoditi dokaze, te uticati na svjedoke”, rekla je Stanojlovićeva tokom današnjeg ročišta, te dodala da u narednom periodu Tužilaštvo planira saslušati veliki broj zaposlenih u Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara.

Lučić je uhapšen 6. decembra, prema nalogu Tužilaštva BiH, zbog sumnje na zloupotrebu položaja, nakon čega je 12. decembra podnio ostavku na funkciju ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara.

SRNA

Povezani članci

Košarac: Iskorak na evropskom putu ne bi bio moguć bez Srpske, zastoj nastao u FBiH

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac ocijenio je da iskorak na evropskom putu ne bi bio moguć bez Republike Srpske koja je u ovom procesu konstruktivan partner, dok je zastoj nastao zbog političkih odnosa u Federaciji BiH. Košarac je naglasio da pitanja u vezi sa usvajanjem reformske agende za Plan rasta i nastavak puta ka […]

Preobraženjska crkva u Pofalićima obilježila krsnu slavu

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom služio je danas u Preobraženjskoj crkvi u sarajevskom naselju Pofalići Svetu liturgiju povodom krsne slave ovog hrama – Preobraženja Gospodnjeg. Mitropolit je okupljenim vjernicima čestitao ovaj veliki praznik, te podsjetio na njegov značaj u hrišćanstvu. Pozvao je vjernike da se u što većem broju okupljaju u crkvama i manastirima, jer […]