Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Povelja opštine Rogatica mljekari “Pađeni” iz Bileće

19 Avgust 2024
2 min.
Povelja opštine Rogatica mljekari “Pađeni” iz Bileće

Na svečanoj sjednici Skupštine opštine Rogatica povodom dana i krsne slave opštine – Preobraženja Gospodnjeg danas su uručene nagrade i priznanja pojedincima, preduzećima, ustanovama i organizacijama koje su doprinijeli razvoju ove lokalne zajednice.


Povelja opštine Rogatica pripala je mljekari “Pađeni” iz Bileće, odnosno njenom vlasniku Nenadu Vukoju, za rad i doprinos u razvoju poljoprivrede i privrede ove opštine.

Zahvalnice opštine uručene su ljekarima Boriši Stojanoviću i Radenku Ivanoviću za humana djela i aktivnosti koje zahtijevaju opšte poštovanje, književniku Miladu Obrenoviću za zasluge u razvoju kulture i stvaranju pozitivnog imidža opštine Rogatica, posthumno arhitekti Zoranu Čarkiću za zasluge koje zahtijevaju opšte poštovanje i Dječijem vrtiću “Bambi” za doprinos vaspitno-obrazovnom radu sa djecom predškolskog uzrasta.

Diplome i novčane nagrade za postignute rezultate na takmičenjima u oblasti sporta dobili su Kristina Popović, Katarina Pešić, Andrej Ćebić, Helena Marić i Vuk Ćajić.

Načelnik opštine Milorad Jagodić rekao je da su ova priznanja mali gest skretanja pažnje na rad i posvećenost ljudi kojima ih dodjeljuju, izražavajući želju da uručivanje nagrada i priznanja opštine ostane tradicija i podstrek nagrađenima, ali i potencijalnim dobitnicima.

Čestitajući krsnu slavu i dan opštine, Jagodić je izjavio da je Rogatica uvijek sa Preobraženjem imala simbolične, ali i praktične veze, koje su vremenom postale neraskidive, te da su se tokom vijekova na ovom području smjenjivali osvajači, ali je narod okupljen oko vjere u Boga i bolje sutra ostao i opstao do danas, uprkos svemu.

Jagodić je naglasio da su predstavnici lokalne uprave i Srpske pravoslavne crkve u susret slavi opštine posjetili spomen-obilježja gdje je služen parastos za duše poginulih za slobodu ovog kraja i naroda.

“Sjećamo ih se tokom cijele godine, jer ako zaboravimo slavne pretke, odrekli smo se i naše budućnosti”, naveo je Jagodić.

On je dodao da ova opština može da se ponosi i današnjim mladim generacijama, koje djelovanjem i postignutim rezultatima na svim poljima Rogaticu predstavljaju u najboljem svjetlu.

Obilježavanje krsne slave i dana opštine Rogatica počelo je jutros svečanom sjednicom Skupštine opštine, a nastavljeno Svetom litugijom u Hramu Svete Trojice, svečanom litijom, te slavskim obredom i lomljenjem slavskog kolača u zgradi opštine.

SRNA

Povezani članci

Srpska bogatija za 23 bebe

U Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođene su 23 bebe, 12 dječaka i 11 djevojčica. Najviše beba, sedam, rođeno je Banjaluci, u Zvorniku pet, u Prijedoru i Bijeljini po tri, u Gradišci i Istočnom Sarajevu po dvije, te u Doboju jedna, rečeno je Srni u porodilištima u ovim lokalnim zajednicama. U Banjaluci su rođene […]

U Rogatici danas svečano otvaranje Regionalne poljoprivredne izložbe i sajma

U Rogatici će danas svečano biti otvorena Regionalna poljoprivredna izložba i sajam na kojem će poljoprivrednici Gornjodrinske i Sarajevsko-romanijske regije izložiti rasna grla stoke i poljoprivredne proizvode. Na sajmu će biti izložen i skorup-kajmak uz obezbijeđenu potvrdu o zdravstvenom stanju pošiljke, te krompir sjemenski visokorodnih sorti koji su proizveli registrovani proizvođača sjemena, kao i merkantilni […]