Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Ujedinjena Srpska planira da udupla izborni rezultat u Sokocu

14 Septembar 2024
3 min.
Ujedinjena Srpska planira da udupla izborni rezultat u Sokocu

Sokolac smatramo važnom tačkom u Republici Srpskoj, za njenu istoriju, za njenu budućnost – poručio je predsjednik Ujedinjene Srpske, dr Nenad Stevandić, na centralnoj tribini stranke u Sokocu.

On je naglasio da su mali gradovi, poput Sokoca, prava subina Republike Srpske, jer od njih zavisi opstanak naroda.

-U velikim gradovima je drugačije, narod lakše opstaje. U idućem mandatu Skupština Sokoca, načelnik opštine i svi zajedno, treba da budu jedan tim, da budu deblokirani projeki. Ovde ima još puno stvari koje treba da se urade, kako u vezi sa razvojem i opstankom ljudi, tako i u vezi sa kulturom sjećanja. Tako da smatramo da je Ujedinjena Srpska ključni faktor u približavanju ljudi, u ujedinjavanju ideja, kako bi svi gradovi, pa i Sokolac, bolje funkcionisali – naglasio je Stevandić.

Sretko Marjanović, nosilac odborničke liste Ujedinjene Srpske, istakao je zadovoljstvo dolaskom predsjednika stranke, dr Stevandića, u Sokolac. Prema riječima Marjanovića, US je zadovoljna urađenim u poteklom periodu, ali sljedeće četiri godine želi da ide još jače, još bolje.

-Ako Bog da, sve ono što smo do sada uradili, da to popravimo, odnosno da uduplamo. Zajedno sa predsjednikom Stevandićem, zajedno za Republiku Srpsku, zajedno za naš Sokolac. Ujedinjeni, srpski, idemo dalje. Želimo bar tri odbornika u sljedećem mandatu, sada imamo jednog, odnosno poziciju predsjednika Skupštine opštine Sokolac, na čijem čelu sam ja – rekao je Marjanović.

UJEDINJENA SRPSKA BILJEŽI RAST U HAN PIJESKU

Na današnjem predizbornom skupu Ujedinjene Srpske na Han Pijesku poručeno je da ova stranka bilježi velik rast. Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić poručio je da je stranka spremna da u ovoj opštini napravi korak dalje, s obzirom na to da trenutno imaju potpredsjednika Skupštine, te da će nastaviti da podržava sve projekte koji će unaprijediti život stanovnika Han Pijeska.

On je pohvalio rad predsjednika Opštinskog odbora Ujedinjene Srpske i nosioca liste Vjekoslava Maksimovića, naglasivši da je riječ o jednom od najaktivnijih ljudi stranke što se jasno vidi u rezultatima njegovog rada na terenu.

Stav Opštinskog odbora Ujedinjene Srpske Han Pijesak jeste da se mora intenzivnije raditi na razvoju turizma, s obzirom na to da je ovaj lokalitet proglašen vazdušnom banjom.

Turizam je ključ za dalji razvoj Han Pijeska, a kao najvažniji projekat iz OO navodi se završetak rekonstrukcije LJetne rezidencije kralja Aleksandra Karađorđevića, u narodu poznate kao Vila Karađorđevića. Ova rekonstrukcija omogućila bi turistima da spavaju tamo gdje su nekada spavali srpski kraljevi i da uživaju u istom svježem vazduhu koji su oni udisali, kojeg je Vila Karađorđevića upravo tu i izgrađena, saopšteno je iz Ujedinjene Srpske.

Ujedinjena Srpska će nastaviti da podržava ovakve i slične projekte jer, osim što čuvaju istorijsko nasljeđe, oni direktno doprinose boljoj turističkoj ponudi i razvoju lokalne zajednice

Povezani članci

Dodik u Kalinoviku: Planirala realizacija mnogih projekata

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik poručio je večeras na tribini u Kalinoviku da je došao da podrži kandidata SNSD-a za načelnika Radomira Sladoju, jer je zajedno sa njim planirana realizacija mnogih projekata. Dodik je istakao da je optimizam u Kalinoviku uvijek vidljiv i da će podrška ovoj lokalnoj zajednici biti neupitna. Lider SNSD-a je rekao da […]

Višković sa delegacijom Svjetske banke: Izražena spremnost Vlade za proširenje saradnje

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izrazio je spremnost Vlade da proširi saradnju sa Svjetskom bankom, sa čijom delegacijom se danas sastao u Istočnom Sarajevu. U Administrativnom centru Vlade Višković je zahvalio šefu kancelarije Svjetske banke u BiH Kristoferu Šeldonu za dosadašnju saradnju, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose s javnošću. Tokom […]