Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Višković sa delegacijom Svjetske banke: Izražena spremnost Vlade za proširenje saradnje

18 Septembar 2024
2 min.
Višković sa delegacijom Svjetske banke: Izražena spremnost Vlade za proširenje saradnje

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izrazio je spremnost Vlade da proširi saradnju sa Svjetskom bankom, sa čijom delegacijom se danas sastao u Istočnom Sarajevu.

U Administrativnom centru Vlade Višković je zahvalio šefu kancelarije Svjetske banke u BiH Kristoferu Šeldonu za dosadašnju saradnju, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose s javnošću.

Tokom sastanka razgovarano je o projektima koje Vlada Republike Srpske provodi uz podršku Svjetske banke, prije svega iz oblasti saobraćaja i zdravstva.

Tokom sastanka razmotrena su i druga pitanja u vezi više projekata, čija realizacija se planira u saradnji sa Svjetskom bankom.

“U oblasti saobraćaja razgovarano je o restrukturisanju `Željeznica Republike Srpske`, gdje je rečeno da ovaj projekat ide planiranom dinamikom”, navedeno je u saopštenju.

Razgovarano je i o projektu za unapređenje zdravstvenog sistema u Republici Srpskoj i o daljim koracima koji su potrebni za realizaciju ovog važnog pitanja.

Premijer Višković istakao je da je Republika Srpska zainteresovana i za druge projekte iz oblasti željezničkog i drumskog saobraćaja.

Šeldon je istakao da je Svjetska banka opredijeljena za nastavak saradnje sa Vladom Republike Srpske na zajedničkim projektima.

On je dodao da je Svjetska banka spremna da podrži buduće projekte u oblasti željezničkog saobraćaja.

Sastanku su prisustvovali ministri finansija Srpske Zora Vidović, saobraćaja i veza Nedeljko Čubrilović i pomoćnik ministra zdravlja i socijalne zaštite Milenko Dulić.

SRNA

Povezani članci

Foča: Ulaz u grad i dječiji parkić dobijaju novi izgled

Dječiji parkić u Donjem Polju, najveće fočansko igralište te vrste za djecu nižeg uzrasta, dobija novi izgled, a osim ovih radova u Foči je u toku i uređenje Južnog mosta slobode i šetališta lijevom obalom Drine. U građevinske radove i nabavku rekvizita za dječiji parkić opština je iz budžeta izdvojila 130.000 KM. Načelnik opštine Milan […]

Dodik: Ustavni sud BiH želi da uruši status Srpske; Od 2011. godine pripremaju okvir vezan za imovinu (VIDEO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da Ustavni sud BiH želi da uruši status Republike Srpske. Istakao je da od 2011. godine pripremaju okvir vezan za imovinu. – Oni koji posljednjih 30 godina guraju izopačenu priču o BiH. To treba da bude institucija koja vrvi od autoriteta, a ne da skrnave i zagorčavaju život […]