Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

U Rogatici danas svečano otvaranje Regionalne poljoprivredne izložbe i sajma

15 Septembar 2024
1 min.
U Rogatici danas svečano otvaranje Regionalne poljoprivredne izložbe i sajma

U Rogatici će danas svečano biti otvorena Regionalna poljoprivredna izložba i sajam na kojem će poljoprivrednici Gornjodrinske i Sarajevsko-romanijske regije izložiti rasna grla stoke i poljoprivredne proizvode.


Na sajmu će biti izložen i skorup-kajmak uz obezbijeđenu potvrdu o zdravstvenom stanju pošiljke, te krompir sjemenski visokorodnih sorti koji su proizveli registrovani proizvođača sjemena, kao i merkantilni krompir robnih proizvođača.

Biće izloženi i tradicionalni domaći proizvodi od mlijeka, voća, povrća, do pčelarskih proizvoda, proizvoda domaće kuhinje i kućne radinosti i rukotvorina ovog kraja.

Organizator i pokrovitelj Regionalne poljoprivredne izložbe i sajma je opština Rogatica uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske i Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara.

Manifestacija će biti otvorena na izložbenom prostoru Lužnica u 10.00 časova, najavljeno je iz Organizacionog odbora.

SRNA

Povezani članci

Dodik: Mladim kandidatima data uloga da upravljaju razvojem opštine

Predsjednik SNSD-a Miorad Dodik izrazio je zadovoljstvo što su na odborničkoj listi SNSD-a u Rogatici mladi i obrazovani ljudi, kao što je to i kandidat za načelnika Ninoslav Prelić, kojima je data uloga da narednih desetak godina vode glavnu riječ o razvoju opštine. “To najbolje mogu da urade ljudi koji ovdje žive”, rekao je Dodik […]

U Rogaticu uloženo gotovo 20 miliona KM i osam miliona KM od IRB-a

U opštinu Rogatica je prema različitim osnovama uloženo više od 19,6 miliona KM od decembra 2018. godine, plus 8,2 milion KM putem kredita Investiciono-razvojne banke Republike Srpske, podaci su Vlade Srpske. Ulaganja iz budžetskih sredstava sa pozicije javne investicije iznose ukupno 1.200.000 KM, i to 2018. godini 200.000 KM, od čega 100.000 KM za rekonstrukciju […]