Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Ćosić: Istočno Sarajevo – bedem Republike Srpske

17 Septembar 2024
1 min.
Ćosić: Istočno Sarajevo – bedem Republike Srpske

Istočno Sarajevo je bedem Republike Srpske, izjavio je gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić.

Ćosić je podsjetio da su institucije Srpske stvorene u Palama.

On je naglasio da “Istočno Sarajevo obilježava Slavu i Dan Grada Svetog Petra Dabrobosanskog, a kada slavi Istočno Sarajevo slavi i Republika Srpska jer je ona sabrana u ovom gradu”.

– Istočno Sarajevo treba da bude ogledalo Srpske i da se u njemu vidi koliko je to dobra i kvalitetna zemlja, zemlja dobrih ljudi – poručio je Ćosić za RTRS.

Ćosić je napomenuo da su “dugo Srbi Sarajeva trpjeli i stradavali zbog drugih”.

– Ne možemo sebi da dozvolimo luksuz da imamo interesna prijateljstva. Okrenuli smo se ka istinskim prijateljima za koje nas vezuje tradicija, religija i sve što kroz istoriju veže ljude iz Srbije, Crne Gore i Srbije – rekao je Ćosić.

RTRS

Povezani članci

Na Jahorini ministarska konferencija o migracijama

Na Jahorini će danas početi dvodnevna ministarska konferencija “Sarajevski dijalog o migracijama” posvećena strateškom rješavanju izazova u upravljanju migracijama. Na konferenciji će se okupiti ministri i direktori policija regiona, predstavnici međunarodnih organizacija i eksperti u oblasti migracija, najavljeno je iz Ministarstva bezbjednosti u Savjetu ministara, koje je organizator. Uvodna obraćanja predviđena su u 8.45 časova, […]

Grupa hodočasnika sa Romanije krnula na poklonjenje Čajničkoj Krasnici

Grupa hodočasnika sokolačkog Udruženja građana “Sveti Vasilije Ostorški” krenula je jutros iz porte crkve Svetog proroka Ilije sa Sokoca na hodočašće do crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Čajniču. Predsjednik Udruženja Milan Maričić izjavio je Srni da već treći put ove godine organizuju hodočašće i poklonjenje ikoni Majke Božije – Čajničke Krasnice u ovom hramu u […]