Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Na Jahorini ministarska konferencija o migracijama

19 Septembar 2024
1 min.
Na Jahorini ministarska konferencija o migracijama

Na Jahorini će danas početi dvodnevna ministarska konferencija “Sarajevski dijalog o migracijama” posvećena strateškom rješavanju izazova u upravljanju migracijama.


Na konferenciji će se okupiti ministri i direktori policija regiona, predstavnici međunarodnih organizacija i eksperti u oblasti migracija, najavljeno je iz Ministarstva bezbjednosti u Savjetu ministara, koje je organizator.

Uvodna obraćanja predviđena su u 8.45 časova, a u 9.40 časova planirano je da se novinarima obrate ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić i državni sekretar Švajcarske za migracije Kristine Šraner Burener.

Sarajevski dijalog o migracijama strateška je inicijativa usmjerena na rješavanje složenih migracionih izazova sa kojima se suočavaju BiH i širi region Balkana.

U okviru otvorenog dijaloga koji Ministarstvo bezbjednosti uspješno organizuje već četvrtu godinu podstiče se saradnja, razmjena najboljih praksi i razvoj sveobuhvatnih rješenja za upravljanje migracijama.

Ključne teme četvrte konferencije posvećene su novom Paktu EU u oblasti migracija i njegovim implikacijama na zemlje regiona, regionalnoj saradnji zemalja Balkana u oblasti migracija, saradnji sa Agencijom za evropsku graničnu i obalsku stražu /Fronteks/, borbi protiv trgovine ljudima i krijumčarenja migranata, te unapređenju politika povratka i readmisije.

Konferencija na Jahorini organizovana je uz podršku Vlade Švajcarske.

SRNA

Povezani članci

U Sokocu prikupljeno 60 jedinica krvi

U Sokocu je danas prikupljeno 60 jedinica krvi u akciji doborovoljnog davanja ove dragocjene tečnosti, na koju se odazvalo oko 80 davalaca, rekla je Srni šef Službe transfuzije “Kasindo” Jelena Stojanović Lukić. Ona je naglasila da će krv biti upotrijebljena za liječenje pacijenata koji leže u Bolnici “Srbija” i da su ovakve akcije potrebne, jer […]

Očekuje se zapošljavanje 35 lica i 10 novoformiranih biznisa

U okviru projekta “Korak do posla” u Istočnom Sarajevu očekuje se zapošljavanje najmanje 35 lica i 10 novoformiranih biznisa koji će tom prilikom biti i finansijski podržani sa po 6.000 KM, izjavila je menadžer ovog projekta Ivana Dimić. Dimićeva je rekla da je cilj projekta smanjenje stope nezaposlenosti na području Istočnog Sarajeva, dok su ciljna […]