Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Meta blokirala RT i Rusija sevodnja

17 Septembar 2024
1 min.
Meta blokirala RT i Rusija sevodnja

Američka kompanija “Meta” globalno je zabranila “Rašu tudej” i “Rusiju sevodnju” na svojim aplikacijama, zbog navodnog miješanja iz inostranstva, saopštio je neimenovani portparol “Mete”.

“Nakon pažljivog razmatranja, proširili smo postupke protiv ruskih medija. `Rusija sevodnja`, `Raša tudej` i drugi povezani subjekti sada su zabranjeni na našim aplikacijama globalno, zbog miješanja iz inostranstva”, rekao je portparol.

Zabrana je uvedena samo nekoliko dana nakon što su SAD uvele sankcije pomenutim agencijama. Rusija je u više navrata negirala miješanje spolja, nazivajući takve optužbe pokušajima da se suzbije alternativna tačka gledišta.

SRNA

Povezani članci

Izlio se Dunav u Budimpešti; Voda došla do zgrade Parlamenta (FOTO, VIDEO)

Dunav se izlio iz korita u Mađarskoj, a voda je poplavila kej i stigla do zgrade Parlamenta u Budimpešti. Kako javljaju mađarski mediji, Dunav je poplavio donji kej u Pešti, a voda je stigla i do zgrade mađarskog parlamenta. Premijer Mađarske Viktor Orban rekao je jutros na konferenciji za medije da je situacija sa poplavama […]

Snažan zemljotres pogodio Indoneziju

Јedna osoba je poginula, a najmanje 82 su povrijeđene, u zemljotresu jačine 4,9 stepeni po Rihterovoj skali koji je pogodio Zapadnu Јavu u Indoneziji. Epicentar zemljotresa bio je 24 kilometra jugoistočno od pokrajine Bandung i na dubini od 10 kilometara. Oko 700 kuća je oštećeno. Evakuisano je 450 ljudi.