Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Milan Savić novi predsjednik Unije studenata Republike Srpske

14 Jun 2024
1 min.
Milan Savić novi predsjednik Unije studenata Republike Srpske

Student četvrte godine Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Milan Savić izabran je danas za predsjednika Unije studenata Republike Srpske.

Savić je zahvalio delegatima Unije za čast da ga imenuju za predsjednika krovne studentske organizacije u Srpskoj i obećao da će opravdati povjerenje.

“Trudiću se da budem dostojan predstavnik svih 25.000 studenata na oba javna univerziteta u Srpskoj. Posebno zahvaljujem našim kolegama i prijateljima iz Srbije sa kojima namjeravamo još čvršće da sarađujemo”, rekao je Savić novinarima i izrazio zadovoljstvo nivoom studentskog standarda u Republici Srpskoj.

On je istakao da će se buduće aktivnosti odnositi na zajedničko obilježavanje Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, kao i na organizaciju druge studentske konferencije Srpske i Srbije.

Novoizabrani potpredsjednik Unije studenata Republike Srpske Ana Sibinčić rekla je da ova studentska funkcija nosi veliku odgovornost i obavezu prema mladim kolegama.

“Nastavićemo da se borimo za veća prava studenata i da podižemo studentski standard i kvalitet obrazovanja u Srpskoj”, poručila je Sibinčićeva.

Predsjednik Studentske konferencije univerziteta Srbije Margareta Smiljanić čestitala je Saviću za jednoglasni izbor i poželjela mu uspjeh u budućem radu.

Ona je apostrofirala dugu tradiciju dobrih i plodnih odnosa studenata sa obje strane rijeke Drine, što će, kaže, biti nastavljeno.

Povezani članci

Mališanima na Jahorini dodijeljene skije i pametni satovi

Direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan Ljevnaić i košarkaš Đorđe Gagić uručili su danas mališanima 30 pari skija i četiri “pametna sata” u okviru akcije “Hiljadu skija za našu djecu”. Ljevnaić je izjavio novinarima da je cilj akcije promocija zdravih životnih navika i podizanja svijesti o važnosti bavljenja sportom te da djecu odvoje od kompjutera. On […]

Vidovdanskom akademijom završeni “Principovi dani”

U okviru manifestacije “Principovi dani” sinoć je u Kulturnom centru u Istočnom Novom Sarajevu održana Vidovdanska akademija sa koje je poručeno da je važno da se govori o svim značajnim datumima za istoriju Srba i da ljudi koji su bili spremni da daju život za slobodu nikada ne budu zaboravljeni. Direktor Kulturnog centra Mladen Janković […]