Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Nastavak sjednice o Deklaraciji sa Svesrpskog sabora

25 Juli 2024
2 min.
Nastavak sjednice o Deklaraciji sa Svesrpskog sabora

Skupština Srbije nastaviće danas raspravu o Deklaraciji o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda sa Svesrpskog sabora.


Sjednica će biti nastavljena u 10.00 časova.

Jučerašnje zasjedanje obilježila je oštra polemika poslanika dijela opozicije i vladajućih stranaka.

Premijer Srbije Miloš Vučević pozvao je juče sve poslanike Skupštine Srbije da podrže Deklaraciju o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda, jer je ona osnov dalje političke borbe za opstanak srpskog naroda na ovom prostoru i tešku borbu za Kosovo i Metohiju.

On je ukazao i na konstantne pokušaje revizije Dejtonskog mirovnog sporazuma koji se sprovode uvijek i isključivo na štetu Republike Srpske, kao i na to da je ćiriličko pismo progonjeno i zabranjeno i da se lome nadgrobne ploče Srba.

Potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin rekao je da bi svako od političara trebalo dva puta da razmisli šta će reći prije nego što bilo šta kaže o Deklaraciji o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda.

On je upozorio da Srbije neće biti ako bude izgubljena Republika Srpska i da se kroz generacije zlo približavalo Srbiji uništavanjem, poništavanjem Srba van Srbije i ukidanjem njihovog prava da misle srpski.

U Skupštini Srbije danas je treći dan rasprave o Prijedlogu odluke o usvajanju Deklaracije o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda.

Rasprava o Deklaraciji prva je tačka dnevnog reda prvog vanrednog zasjedanja novog saziva Skupštine Srbije, na čijem dnevnom redu je 60 tačaka.

SRNA

Povezani članci

Preminuo Majkl Džekson, prvi komandant KFOR-a i potpisnik Kumanovskog sporazuma

Prvi komandant KFOR-a i potpisnik Kumanovskog sporazuma, Majkl Džekson, preminuo je u 80. godini, saopšteno je na zvaničnom nalogu britanskog atašea za odbranu u Prištini na mreži Iks. Džeksonov potpis našao se 1999. godine na Kumanovskom sporazumu, kojim je poslije 78 dana okončano bombardovanje Savezne Republike Jugoslavije (SRJ), a za njega je označio i početak […]

U Hrvatskoj rođeno najmanje djece od 1991. godine

U Hrvatskoj je prošle godine rođeno 32.170 djece, najmanje od 1991. godine, navodi se u izvještaju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo o prirodnom kretanju stanovništva u 2023. godini. Više od tri decenije /1991/ Hrvatska se ubraja u nisko natalitetne zemlje, s tim da je lani rođeno najmanje djece u tom periodu. U 1997. godine rođeno […]