Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Održan prikaz sposobnosti Vojske Srbije “Zastava 2024”; Dodik: Vojska impresivna i jaka – to je važno i za Srpsku (FOTO,VIDEO)

20 Septembar 2024
3 min.
Održan prikaz sposobnosti Vojske Srbije “Zastava 2024”; Dodik: Vojska impresivna i jaka – to je važno i za Srpsku (FOTO,VIDEO)

Povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, na vojnom aerodromu u Batajnici održan je organizovani prikaz sposobnosti Vojske Srbije “Zastava 2024”.

Prikazu su prisustvovali predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, srpski član Predsjedništva Željka Cvijanović, premijer Srpske Radovan Višković i predsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić.

Zastava 2024 (Foto: predsjednikrs.rs/BorislavZdrinja)

Zastava 2024 (Foto: predsjednikrs.rs/BorislavZdrinja)

Vojska Srbije je impresivna, a predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić vodi računa o odbrani svoje zemlje, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik nakon održanog prikaza sposobnosti Vojske Srbije “Zastava 2024”.

– Danas možemo da vidimo kako se ostvaruju snovi. Srbija nema ofanzivne, napadačke planove – naveo je Dodik.

Istakao je da Srbija ulaže i u namjensku industriju, što pokazuje i to što se dosta oružja proizvodi i u Srbiji.

– Zahvaljujem se predsjedniku Srbije i vrhovnom komandantu Aleksandru Vučiću što sam imao priliku da prisustvujem ovom činu. Ovo što smo vidjeli ovdje je je impresivno. Srbija nema ofanzivne namjere, već isključivo da brani svoj integritet i teritoriju – naglasio je Dodik.

—–

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je posebno istakao da je ponosan što vidi veliki broj dronova “komarac”, koji mogu nanijeti veliku štetu neprijateljima.

– Hoću da pohvalim posebno Institut “Moma Stanojlović” zato što su radili vredno, mnogo težak i odgovoran posao su uradili. Sada imamo šest potpuno spremnih borbenih helikoptera mi-35 koje smo uvezli sa Kipra. Oni su mnogo naporno i teško radili, i moram da ih pohvalim. Znaću to da uradim i prilikom podele Sretenjskih odlikovanja – rekao je on.

Vučić je istakao razornu moć raketa “ataka” koje koriste helikopteri Mi-35.

Predsjednik Srbije kaže i da načelnik Generalštaba Srbije smatra da nema vojske bez tenka, i pored činjenice da mnogi predviđaju “kraj tenka” zbog rata u Ukrajini.

– Svi traže od nas da uručimo i predamo naše tenkove, a mi po broju stanovnika smo prvi ili drugi u Evropi po broju ispravnih tenkova po glavi stanovnika. Ne dam. Nisam dobio takav zahtjev, a i da traže, načelnik generalštaba se ne bi složio – kazao je.

Vučić je rekao da Vlada Srbije danas na sednici donosi odluku o vojnom roku.

– Mi ovo nismo mogli ni da sanjamo. Sve ovo je Srbija, 50 odsto je Srbija mjesto proizvodnje, 50 odsto je sve ostalo – rekao je Vučić.

Vučić je pitao tenkiste koji su im tenkovi najbolji, i dobio odgovor da je T-72, a da će srpski biti bolji kada budu modernizovani.

RTRS

Povezani članci

Oglas privukao pažnju: Nude dnevnicu od skoro 600 maraka, stan i hranu

Dnevnica 300 evra, stan i hrana, stoji u oglasu koji je ovih dana privukao pažnju u Hrvatskoj. Oglas je objavljen na portalu Posao.hr, a u njemu poslodavac traži bageriste (m/ž) za rad u Evropi. Ponuđena je plata do 300 evra dnevno, u zavisnosti od iskustva, nudi se refundacija troškova izrade dokumentacije i pomorske knjižice, te pokrivanje […]

Srbin pretučen i opljačkan u Starom Grackom

Trojica napadača, koja su pričala albanski, mučki su pretukli i opljačkali Srbina Dejan Radić u njegovoj kući oko ponoći u Starom Gracku u opštini Lipljan, saopšteno je iz Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju. Napadači su Radića prvo vezali, a potom tukli motkom i na kraju opljačkali, a nakon čega su mu pomoć pružile […]