Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Petković: Prištinska vlast istjeruje sto srpskih porodica iz stanova na sjeveru

14 Jun 2024
1 min.
Petković: Prištinska vlast istjeruje sto srpskih porodica iz stanova na sjeveru

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković upozorio je danas da prijeti opasnost da sto srpskih porodica sa sjevera Kosova i Metohije bude iseljeno iz stanova koje su otkupljivali od društvenih preduzeća.

Petković je rekao da je početkom ovog mjeseca takozvana kosovska agencija za verifikaciju imovine poslala obavještenja brojnim Srbima, vlasnicima stanova koje su otkupili prije 25 do 30 godina sa zahtjevom da se iz stanova isele do kraja juna.

“Aljbin Kurti ne miruje i čini sve da nastavi svoju politiku etničkog čišćenja i proterivanja srpskog naroda sa prostora Kosova i Metohije, a to je cilj ove odluke takozvane kosovske agnecije za verifikaciju imovine”, rekao je Petković za RTS.

On je istakao da onima koji odbiju da se isele iz stanova koje traži Priština prijeti opasnost da budu prinudno istjerani iz svojih stanova, zbog čega je, kako kaže, postavio pitanje zemljama Kvinte i drugim predstavnicima međunarodne zajednice. 

SRNA

Povezani članci

Naložena obdukcija ubijenog teroriste

Dežurni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu naložio je obdukciju napadača i sve druge radnje da bi se rasvijetlile okolnosti napada na pripadnika Žandarmerije Miloša J. /34/ dok je obezjeđivao Ambasadu Izraela u Beogradu, izjavio je glavni javni tužilac Nenad Stefanović. Stefanović je rekao za Tanjug da se utvrđuje identitet napadača koji je iz […]

Dačić: Napad u Beogradu teroristički čin, napadač povezan sa vehabijama

Napad ispred ambasade Izraela u Beogradu je teroristički čin protiv države Srbije, a napadač je osoba koja je odranije poznata službama bezbjednosti zbog povezanosti sa vehabijskim pokretom, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić. Dačić je rekao da je preventivno uhapšeno još jedno lice koje se nalazilo u blizini policijskih objekata, a takođe je […]