Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Potvrđena optužnica protiv M.DŽ. zbog nasilja u porodici

28 Oktobar 2024
1 min.
Potvrđena optužnica protiv M.DŽ. zbog nasilja u porodici

Osnovni sud u Višegradu potvrdio je optužnicu protiv muškarca čiji su inicijali M.DŽ. koji je osumnjičen da je pijan maltretirao roditelje.


Optužnica M.DŽ. tereti da je 24. maja 2023. godine oko 00.20 časova u porodičnoj kući u Novom Goraždu, u kojoj živi sa roditeljima M.DŽ. i I.DŽ, drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrozio spokojstvo, tjelesni integritet i duševno zdravlje roditelja, saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu.

M.DŽ. je pod dejstvom alkohola prvo galamio i psovao roditelje, a nakon što su oni izašli iz kuće, zaključao je vrata i nije im dopustio ulazak u kuću do dolaska policije.

Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu, Područna kancelarija u Višegradu, je 4.septembra podiglo optužnicu protiv M.DŽ. zbog krivičnog djela nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici.

SRNA

Povezani članci

Medvedev čestitao Dodiku ubjedljivu pobjedu SNSD-a na lokalnim izborima

 Predsjednik Sveruske političke partije “Jedinstvena Rusija” Dmitrij Medvedev u čestitki predsjedniku SNSD-a Miloradu Dodiku povodom ubjedljive pobjede SNSD-a i koalicionih partnera na lokalnim izborima istakao je zalaganje za nastavak konstruktivnog dosljednog dijaloga između dvije partije s ciljem jačanja bilateralnih veza. Medvedev je u čestitki naveo da rezultati glasanja nedvosmisleno svjedoče o jačanju povjerenja stanovnika Republike […]

UKC Srpske: Hospitalizovano 11 djece oboljele od meningitisa

Јedanaestero djece oboljelo od meningitisa hospitalizovano je na Klinici za dječije bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, navode iz ove zdravstvene ustanove. – Najmlađe dijete je uzrasta šest mjeseci, a najstarije 12 godina, te kod nas se hospitalizuju djeca do 15 godina sa neuroinfekcijama. Opšti infektivni sindrom, pozitivni meningealni znaci. Svi su trenutno stabilni – […]