Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Povelja opštine Višegrad ministrima Zori Vidović i Staši Košarcu

21 Septembar 2024
3 min.
Povelja opštine Višegrad ministrima Zori Vidović i Staši Košarcu

Načelnik Višegrada Mladen Đurević danas je na svečanoj akademiji povodom krsne slave ove lokalne zajednice – Male Gospojine uručio Povelju opštine ministru finansija Republike Srpske Zori Vidović i ministru spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staši Košarcu za doprinos razvoju Višegrada.

Povelja je dodijeljena i Olimpijskom centru “Jahorina” i Fudbalskom klubu /FK/ “Drina HE”.

Košarac je u obraćanju prisutnima istakao da ovo priznanje za njega predstavlja čast, ali i obavezu da nastavi sa podrškom opštini Višegrad.

“Na temelju jasno dogovorenih nacionalnih politika između Republike Srpske i Srbije, Višegrad ćemo nastaviti da tretiramo kao dio razvojnih planova. Prvenstveno, bitno je da iskoristimo mogućnosti koje će pružiti auto-put od Čačka do Kotromana, da stvorimo uslove za stvaranje slobodne bescarinske zone, kao i da riješimo pitanje integrisanog graničnog prelaza što će značiti novu otvorenost Višegrada za dalji razvoj”, rekao je Košarac.

Načelnik opštine Mladen Đurević naglasio je da Višegrad napreduje zahvaljujući ljudima koji vole grad i svesrdno ga pomažu.

“Ove godine odlučili smo da priznanje dodijelimo FK `Drina HE` koji obilježava vijek postojanja. O značaju fudbalskog kluba dovoljno je reći da slave jubilej i da je iza njih mnogo godina uspješnog rada i uspješnih sportista. Priznanje Olimpijskom centru nas obavezuje na zahvalnost za podršku našoj djeci, za podršku koncertima, za podršku razvoju Andrićgrada i Višegrada. Povelja ministrima znači da Višegrad ima prijatelje na svim nivoima vlasti koji se maksimalno zalažu za naš grad”, istakao je Đurević.

On je rekao da je proslavljanje ovog velikog praznika prilika za podsjećanje na osnovne postulate hrišćanstva i najveće hrišćanske vrline koje određuju duhovni i nacionalni identitet.

“Zato sa ovog mjesta šaljem poruku mira, ljubavi, dobrih namjera, razumijevanja, prijateljstva. Praznik nas obavezuje da svu energiju usmjerimo na stvaranje boljih uslova za dobrobit svih nas, da širimo dobro i stvaramo što bolju budućnost za našu djecu. Gledamo u budućnost, ali ne zaboravljamo svoju istoriju, kulturu i duhovnost, jer je bez toga je nemoguće ići naprijed”, poručio je Đurević.

Đurević je naveo da opština priprema još važnih projekata, od kojih su neki u toku, a neki će tek biti realizovani.

Lomljenje slavkog kolača obavljeno je u Gradskoj kući u Andrićgradu gdje je Đurević svim prisutnima čestitao praznik, uz poruku da brinu jedni za druge i da zajedno sa institucijama grade dobar život na ovim prostorima.

Krsnu slavu stanovnicima Višegrada čestitao je i izaslanik predsjednika Republike Srpske Uroš Bjelica, koji je poručio da je u ova teška vremena neophodno da se srpski narod sabira i bude složan kako bi zajedno očuvali jezik, tradiciju i kulturu.

“To možemo samo ako se okupljamo oko Srpske pravoslavne crkve”, istakao je Bjelica.

SRNA

Povezani članci

Sladoje: Očekujem pobjedu i novi zamajac u razvoju Kalinovika

Kandidat SNSD-a za načelnika opštine Kalinovik Radomir Sladoje rekao je da očekuje pobjedu na izborima i da će nastaviti sa ulaganjima, najviše u poljoprivredu i turizam. Sladoje je istakao da će najveći akcenat biti na izgradnji infrastrukture na Zelengori, a hidroelektrana “Ulog”, koja treba da bude puštena u rad, daće značajan zamajac razvoju Kalinovika. “Nastojaćemo […]

Dodik: OBA planirala likvidaciju Vučića i mene

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je u podkastu Srne da je imao podatke da je Obavještajno-bezbjednosna agencija /OBA/ BiH planirala njegovu i likvidaciju predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, te da se u Sarajevu tako postupa s onima koji ne dijele političke stavove Bošnjaka. “Tu su službu instrumentalizovali dotle da onaj Osmica /Osman Mehmedagić/ napravi operativni […]