Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Sladoje: Očekujem pobjedu i novi zamajac u razvoju Kalinovika

21 Septembar 2024
3 min.
Sladoje: Očekujem pobjedu i novi zamajac u razvoju Kalinovika

Kandidat SNSD-a za načelnika opštine Kalinovik Radomir Sladoje rekao je da očekuje pobjedu na izborima i da će nastaviti sa ulaganjima, najviše u poljoprivredu i turizam.

Sladoje je istakao da će najveći akcenat biti na izgradnji infrastrukture na Zelengori, a hidroelektrana “Ulog”, koja treba da bude puštena u rad, daće značajan zamajac razvoju Kalinovika.

“Nastojaćemo da razvijamo turizam prema Crvanjskom jezeru i prema Neretvi, a ove godine otvaramo i hidrocentralu. Vjerovatno ćemo iskoristiti neku drugu vrstu turizma, zavisno od situacije, a tu je naš započeti projekat Zelengore koji ćemo nastavti”, rekao je Sladoje Srni.

On je napomenuo da vrlo dobro poznaje stanovnike ove opštine, njihove potrebe i očekivanja, zbog čega očekuje pobjedu na izborima.

“Očekujem pobjedu i mislim da sam dobro radio protekle četiri godine, da smo dobro vodili računa o budžetu i tako ćemo nastaviti. Smatram da u ovako maloj opštini, ukoliko neko iskače iz sistema, nema šta da očekuje na ovim izborima”, ocijenio je Sladoje.

On je napomenuo da je u proteklih 16 godina, koliko je na mjestu načelnika Kalinovika bio kadar SNSD, bila neupitna podrška Vlade Republike Srpske, koja je naročito izražena u protekle četiri godine.

Sladoje je istakao da se u ovoj opštini radilo domaćinski, da su vodili računa o životu stanovništva ove opštine, te da su svi diplomci odradili pripravnički staž.

“Bila bi greška mojih sugrađana da i u naredne četiri godine ne iskoristimo tu podršku”, smatra Sladoje i dodaje da Kalinovik kao mala i nerazvijena opština, ukoliko bi izostala pomoć Vlade Republike Srpske, teško može očekivati da ide naprijed.

On je dodao da i u ove izbore i kampanju ulazi kao da su mu prvi.

Sladoje je podsjetio da su u trci za načelnika Kalinovika ove godine prijavljena tri kandidata, od kojih su dvojica njegovi rođaci.

Govoreći o Ulogu, koji je nekada bio opština, a sada je sastavni dio opštine Kalinovik, Sladoje je napomenuo da se tu nalaze značajna zdanja koja bi trebalo zaštititi od propadanja.

“Sada, kada ćemo imati dobar prihod od hidrocentrale `Ulog`, nastojaćemo da zdanja u Ulogu obnovimo”, rekao je Sladoje.

On je napomenuo da je, zbog građevinskih radova, veliki teret podnijela putna infrastruktura, ali da ima obećanje Vlade Republike Srpske i investitora da će, nakon tehničkog prijema hidrocentrale, put biti rekonstruisan.

“Iskoristićemo taj put da u tom dijelu razvijemo i turizam oko Neretve, a pokušaćemo vratiti život Ulogu, gdje trenutno živi vrlo malo ljudi”, naveo je Sladoje.

Povezani članci

Povelja opštine Višegrad ministrima Zori Vidović i Staši Košarcu

Načelnik Višegrada Mladen Đurević danas je na svečanoj akademiji povodom krsne slave ove lokalne zajednice – Male Gospojine uručio Povelju opštine ministru finansija Republike Srpske Zori Vidović i ministru spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staši Košarcu za doprinos razvoju Višegrada. Povelja je dodijeljena i Olimpijskom centru “Jahorina” i Fudbalskom klubu /FK/ “Drina […]

Dodik: OBA planirala likvidaciju Vučića i mene

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je u podkastu Srne da je imao podatke da je Obavještajno-bezbjednosna agencija /OBA/ BiH planirala njegovu i likvidaciju predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, te da se u Sarajevu tako postupa s onima koji ne dijele političke stavove Bošnjaka. “Tu su službu instrumentalizovali dotle da onaj Osmica /Osman Mehmedagić/ napravi operativni […]