Ravna planina banerRavna planina baner

Sport

Poznati svi četvrtfinalisti Petrovdanskog turnira u Trnovu; Opština Trnovo maksimalna u grupi B

07 Juli 2024
3 min.
Poznati svi četvrtfinalisti Petrovdanskog turnira u Trnovu; Opština Trnovo maksimalna u grupi B

Petrovdanski turnir u Trnovu danas je ušao u završnicu grupne faze. Na rasporedu je bila grupa B u kojoj je Opština Trnovo imala maksimalan učinak, zatim Općina Trnovo.

Takmičarski dan otvorile su dvije domaće ekipe Opština Trnovo i Općina Trnovo, a Opština Trnovo je slavila pobjedu 5:1 golovima Minića 2, Hršumovića, Šćepanovića i Godinjaka. Za Općinu Trnovo pogodak je postigao Spiljak.

Druga utakmica odigrala se između ekipe ŠG “Treskavica” Trnovo i ekipe Elbrus Jahorina. Utakmica je završila nerješeno rezultatom 2:2: Oba pogotka za ŠG “Treskavica” postigao je Viktor Milić, dok je za Elbrus Jahorina najprecizniji bio Obradović uz autogol Simovića.

Opština Trnovo ostvarila je drugu pobjedu u grupi protiv ekipe Elbrus Jahorina golovima Šćepanovića, Eleza, Đorde i Hršumovića. Za Elbrus Jahorina pogodak je postigao kapiten Dragaš. Rezultat je bio 4:1.

Četvrtu utakmicu odigrala se između Općine Trnovo i ŠG “Treskavica” Trnovo. ŠG “Treskavica” je ostalo bez pogodaka, a za Općinu Trnovo najprecizniji bili su Čaušević, Kovačević, Spiljak i Sačić. Rezultat utakmice je bio 4:0.

Peta utakmica je u suštini odlučila ko je drugi četvrtfinalista iz grupe A. Odigrale su je ekipe Elbrus Jahorina i Općina Trnovo, a završila se rezultatom 3:0 u korist Općine Trnovo, što je ovoj ekipi osiguralo prolazak u narednu fazu takmičenja.

Posljednja utakmica je bila između domaćih ekipa ŠG Treskavica i Opštine Trnovo, u kojoj je Opština Trnovo rezultatom 5:2 ovjerila maksimalan učinak u grupi sa tri gola kapitena Eleza, Godinjaka i Đorde.

Odigrala se i utakmica familija između Bjelica i Golijanina , koja se završila rezultatom 3:0 u korist Bjelica, dugogodišnjeg osvajača turnira.

Danas je na programu četvrfinale od 17.00 časova.

Nagradni fond turnira je 13.000,00 KM.

Za pobjednika turnira obezbijeđeno je 9.000,00 KM, za drugoplasiranog 3.000,00 KM, a za trećeplasiranog 1.000,00 KM.

Predviđene su nagrade za najboljeg igrača i golmana u iznosu od 150,00 KM.

Generalni pokrovitelj turnira je Opština Trnovo, a tehnički organizator KMF “Željeznica” iz Trnova, novi premijerligaš Bosne i Hercegovine u futsalu.

Povezani članci

Novak izbjegao pad na ATP listi zahvaljujući Sineru

Srpski teniser Novak Đoković zbog eliminacije u trećoj rundi US Open-a pao je za dvije pozicije na ATP listi, ali se do ponedjeljka više neće pomjerati sa četvrtog mjesta. Danil Medvedev je imao šansu da trijumfom u četvrtfinalu US Open-a prestigne Đokovića, ali od njega je bolji bio Janik Siner. Upravo je Italijan nastavio da […]

Reprezentacija Srbije večeras protiv Španije

Večeras počinje takmičenje u fudbalskoj Ligi nacija UEFA. Reprezentacija Srbije večeras će, u Beogradu, od 20.45 časova, dočekati evropskog prvaka, tim Španije. U grupi 4 u okviru A divizije Lige nacija su i selekcije Danske i Švajcarske, koje će večeras takođe igrati od 20.45 časova.