Ravna planina banerRavna planina baner

Kultura

Sajam knjiga u Istočnom Sarajevu od 12. do 16. avgusta

04 Juli 2024
1 min.
Sajam knjiga u Istočnom Sarajevu od 12. do 16. avgusta

Matična biblioteka Istočno Sarajevo i opština Istočno Novo Sarajevo u okviru kulturno-zabavne manifestacije „Ljeto u Istočnom Novom Sarajevu“ od 12. do 16. avgusta organizuje četvrti Sajam knjiga.

U toku Sajma izlagači će biti izdavači i knjižari iz Republike Srpske i biblioteke koje se bave izdavačkom djelatnošću, a planiranu su i književni susreti i promocije.

Sajam, koji će se održati na Trgu Republike Srpske u Istočnom Novom Sarajevu, zvanično će biti otvoren 12. avgusta u 19.00 časova.

Povezani članci

“Egzit” počinje 10. jula, kada će biti obilježen i rođendan Nikole Tesle

Festival “Egzit” počinje 10. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi, a tog dana uz slogan “Probudimo naše supermoći zajedno” biće obilježen rođendan jednog od najblistavijih umova čovječanstva Nikole Tesle. Tom prilikom, glavna bina ponijeće Teslino ime, a muzički program povešće miljenik regionalne i evrovizijske publike Bejbi Lazanja, te vodeći umjetnici nove generacije Iniko, Burak Jeter kome se […]

Promovisan roman “Ratna pozornica” Andree Jeftanović

Roman “Ratna pozornica” autora Andree Jeftanović, čileanske književnice srpskog porijekla, premijerno je predstavljen sinoć u Istočnom Sarajevu. Jeftanovićeva u romanu u kratkim scenama vodi čitaoca kroz snove, košmare, intenzivna osjećanja i inteligentne unutrašnje glasove glavnog junaka, koji pokušava da dokuči svoju jugoslovensku prošlost i čileansku sadašnjost. Ona je istakla da je riječ o romanu koji […]