Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Ljubiša Ćosić ponovo predsjednik Gradskog odbora i kandidat za gradonačelnika Istočnog Sarajeva

06 Juli 2024
2 min.
Ljubiša Ćosić ponovo predsjednik Gradskog odbora i kandidat za gradonačelnika Istočnog Sarajeva

U Istočnom Sarajevu sinoć je održana konstitutivna sjednica Gradskog odbora Saveza nezavisnih socijaldemokrata Istočno Sarajevo u novom sazivu, na kojoj su verifikovani članovi Gradskog odbora ispred šest opštinskih odbora, te izabrano Predsjedništvo i predsjednik Gradskog odbora.

Za predsjednika Gradskog odbora SNSD-a Istočno Sarajevo reizabran je Ljubiša Ćosić, dok su za potpredsjednike izabrani Boško Tomić i Strahinja Bašević. U Predsjedništvo Gradskog odbora izabrani su:

  1. Strahinja Bašević
  2. Mladen Maletić
  3. Branko Koroman
  4. Boško Jugović
  5. Damjan Škipina
  6. Boško Tomić
  7. Jovan Katić
  8. Ljubiša Ćosić
  9. Miroslav Vujičić
  10. Miroslav Bjelica
  11. Dragomir Gagović

Gradski odbor SNSD-a Istočno Sarajevo na sastanku je razmatrao i aktuelnu političku situaciju u kontekstu predstojećih lokalnih izbora u Republici Srpskoj i BiH. Imajući u vidu njegov više nego kvalitetan dosadašnji, dugogodipnji rad, kako u SNSD- u tako i lokalnoj zajednici, Gradski odbor je za gradonačelnika Istočnog Sarajeva ponovo, jednoglasno, kandidovao Ljubišu Ćosića, koji se na toj poziciji nalazi od februara 2021. godine.

Stav Gradskog odbora SNSD-a je da je Ljubiša Ćosić tokom prethodnih dva mandata na poziciji načelnika opštine Istočno Novo Sarajevo, a zatim i u aktuelnom mandatu na mjestu gradonačelnika Istočnog Sarajeva, na najbolji način pokazao kako se rukovodi lokalnom zajednicom u interesu svih njenih stanovnika.

Zbog toga, Gradski odbor je siguran da će građani Istočnog Sarajeva svoje povjerenje na predstojećim izborima ponovo dati Ljubiši Ćosiću i na taj način omogućiti kontinuitet razvoja, kako grada Istočno Sarajevo, tako i svih njegovih opština.

Povezani članci

Otkriven i osveštan spomenik “Beli anđeo”

U Memorijalnom kompleksu u Istočnom Novom Sarajevu večeras je otkriven spomenik “Beli anđeo”, koji je osveštao Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom u prisustvu velikog broja vjernika, gostiju i zvanica. Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić, podsjećajući na viševjekovno stradanje Srba na ovim prostorima, istakao je da je zahvaljujući profesoru Dragi Mastiloviću i njegovom stručnom timu sačinjen […]

Besplatni mamografski pregledi u Trnovu 12.oktobra

Dom zdravlja Trnovo i Udruženje žena oboljelih i liječenih od karcinoma dojke i reproduktivnih organa “FeminIS” organizovaće 12. oktobra besplatne mamografske preglede za 50 žena. Osim mamografskih pregleda, predviđeno je i besplatno mjerenje nivoa šećera u krvi i krvnog pritiska, objavljeno je na sajtu opštine Trnovo. Pregledi su namijenjeni prvenstveno zdravim ženama starijim od 40 […]