Ravna planina banerRavna planina baner

Kultura

“Egzit” počinje 10. jula, kada će biti obilježen i rođendan Nikole Tesle

05 Juli 2024
1 min.
“Egzit” počinje 10. jula, kada će biti obilježen i rođendan Nikole Tesle

Festival “Egzit” počinje 10. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi, a tog dana uz slogan “Probudimo naše supermoći zajedno” biće obilježen rođendan jednog od najblistavijih umova čovječanstva Nikole Tesle.

Tom prilikom, glavna bina ponijeće Teslino ime, a muzički program povešće miljenik regionalne i evrovizijske publike Bejbi Lazanja, te vodeći umjetnici nove generacije Iniko, Burak Jeter kome se kao specijalni gost pridružuje najcjenjeniji svjetski vokal Dimaš Kudaibergen /Dimash Qudaibergen/.

U Novi Sad stižu i Alison Vonderlend /Alison Wonderland/ i Teja Dora, a spremaju se i specijalna iznenađenja.

U hramu elektronske muzike puteve će ukrstiti apsolutne legende i megazvijezde kao što je Karl Koks /Carl Cox/, Bonobo, Blek Kofi.

LJubitelji će moći da čuju i pop-rep ikone, te hip-hop zvijezde kao što je Guči Mane /Gucci Mane/, rodonačelnik ovog zvuka.

“Egzit” i ove godine nudi široku žanrovsku lepezu među kojima su i latino ritmovi.

Festival “Egzit” traje do 14. jula, prenose mediji.

Omiljeni festivalski smještaj, “Egzit” kamp i ove godine otvara vrata za posjetioce sa svih krajeva planete koji izaberu da dožive kompletno, danonoćno festivalsko iskustvo propraćeno raznovrsnim sadržajima, a biće otvoren od 9. do 16. jula.

SRNA

Povezani članci

Dani otvorenih vrata u Matičnoj biblioteci Istočno Sarajevo od 7. do 11. oktobra

Matična biblioteka Istočno Sarajevo organizuje “Dane otvorenih vrata” od 7. do 11. oktobra, povodom Dana bibliotekara Republike Srpske, kako bi javnost i na ovaj način upoznali o značaju biblioteka u procesu cjeloživotnog obrazovanja. Dan bibliotekara Republike Srpske obilježava se 9. oktobra. Tokom “Dana otvorenih vrata” organizovan je cjelodnevni rad sa korisnicima i upis po promotivnoj […]

Organizovan susret pisaca Rusije i Srpske i uručena donacija knjiga

Matična biblioteka Istočno Sarajevo i Ambasada Rusije u BiH organizovali su danas susret pisaca Rusije i Republike Srpske u Istočnom Sarajevu, a osnovna tema je prošlost i savremenost ruske, odnosno srpske književnosti. Ovom prilikom Matičnoj biblioteci uručeno je 300 knjiga savremene ruske književnosti koje je donirala Asocijacija saveza pisaca i izdavača Rusije. Direktor Matične biblioteke […]