Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Škipina pozvao Kojića na TV duel

06 Septembar 2024
3 min.
Škipina pozvao Kojića na TV duel

Savez nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ u Palama zavnično je započeo izbornu kampanju za lokalne izbore simboličnim postavljanjem prvog plakata na gradskom šetalištu.

Građanima su se obratili kandidat za načelnika Pala Damjan Škipina kao i predstavnici koalicionih partnera, Demokratskog Narodnog Saveza (DNS), Republičke stranke Srpske (RSS), Ujedinjene Srpske (US) i Pokreta osnivanja Kneževine Srpske (POKS), sa kojima je ranije jutros potpisan Koalicioni sporazum o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima.

Kandidat za načelnika Damjan Škipina pozvao je građana da zajedno sa Vladom Republike Srpske i predsjednikom Dodikom ”nastavimo da gradimo temelje za bolju budućnost našeg grada”. On je iznio svoju inicijativu o kojoj je ra izborni program čija je okosnica vizija Pala kao prijestonice Republike Srpske.


“Kao načelnik Opštine, zalagaću se da Pale postanu prijestonica Srpske, što znači vraćanje istorijskog značaja i institucija našem gradu. Ako Pale postanu prijestonica to povlači za sobom mnoge značajne stvari – inauguracija predsjednika obavljaće se u našem gradu, Skupština i Vlada takođe će zasijedati ovdje. Pale su kolijevka Republike Srpske i zaslužuju taj status. Za ovu viziju koju dijelim sa velikim brojem građana Pala imam podršku predsjednika Milorada Dodika, koji je obećao da će nam pomoći u toj borbi. U ovaj cilj uložiću svu svoju energiju, da bismo sa svojim porodicama ostali i opstali na ovim prostorima i u našem gradu. Važno nam je da čujemo glas građana, kako bismo udovoljili njihovim željama jer želimo da radimo u njihovim interesima i postavimo temelje opštine Pale u okviru mog četvorogodišnjeg mandata. Imam plan i program, koji ću iznijeti u narednim danima, i posvetiću svo svoje vrijeme, znanje i iskustvo da ponudim rješenja”, rekao je Škipina.


On je pozvao građane da prisustvuju sutrašnjem skupu ”Pale prijestonica Srpske”, koji će biti održan na Ekonomskom fakultetu. Na skupu će se obratiti predsjednik Milorad Dodik. Naučna tribini u sklopu ovog događaja biće posvećena Palama kao budućoj prijestonici, a govoriće prof.dr Čedomir Antić, prof.dr Draga Mastilović, ministar u Vladi Republike Srbije dr Nenad Popović, ruski akademik Jelena Guskova.

“Razgovaraćemo o značaju koji Pale imaju za našu Republiku Srpsku i o budućnosti Pala kao prestonice. Ovo je najbolji način da upoznamo građane sa ovom inicijativom”, najavio je Škipina.

On je svim učesnicima poželio uspješnu, fer i korektnu borbu u narednih mjesec dana koliko traje izborna kampanja.

Škipina je pozvao svog protivkandidata Dejana Kojića (DEMOS) na TV duel.

“Javno pozivam svog protivkandidata Dejana Kojića da se suočimo na TV duelu na kojem ćemo snagom argumenata predstaviti sebe i svoj plan kako vidimo Pale u naredne četiri godine i pozivam neku od televizija da što prije organizuje taj duel”, rekao je Škipina.

Povezani članci

Ujedinjena Srpska ozvaničila početak kampanje u Istočnom Novom Sarajevu

Ujedinjena Srpska ozvaničila je danas početak kampanje u Istočnom Novom Sarajevu, a lider ove partije Nenad Stevandić poručio je da na predstojećim izborima očekuje dobre rezultate. Stevandić je izrazio uvjerenje da će Istočno Sarajevo sa svim svojim opštinama nakon izbora ući u mirnu političku fazu. On je rekao Srni da i kampanja i izbori treba […]

Škipina inicirao sastanak o temi “Pale-prijestonica Srpske”

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Damjan Škipina pozvao je poslanike iz parlamentarnih stranaka SNSD-a, SDS-a, DNS-a i DEMOS-a sa područja Sarajevsko-romanijske regije na sutrašnji sastanak o temi “Pale-prijestonica Srpske”. Škipina je naglasio da će tema sastanka biti inicijativa da Pale dobiju status prijestonice Republike Srpske, što je već podržao i predsjednik Republike Srpske Milorad […]