Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Srpske rakije u Beču “obaraju s nogu”

22 Oktobar 2024
1 min.
Srpske rakije u Beču “obaraju s nogu”

Privredna komora Srbije (PKS) saopštila je danas da se sedam destilerija iz Srbije u organizaciji tog udruženja privrednika predstavilo na festivalu “Falstaff Vienna Bars and Spirits Festivalu” u bečkom dvorcu Hofburg, na kojem su učestvovali proizvođači žestokih pića iz čitavog svijeta.

Kako se navodi, pod zajedničkim brendom “Serbian Spirits”, nastupile su srpske destilerije – Belgrade Urban Distillery, Gorda, Gružanska nit, Podrum Pevac, Destilerija Zarić, Stara Sokolova i Destilerija Bosiljčić.

Dodaje se da su sve one privukle veliku pažnju međunarodnih stručnjaka i ljubitelja alkoholnih pića, ali i osvojile visoke ocjene Falstaffa.

PKS naglašava da proizvođači iz Srbije ovaj nastup vide kao veliki iskorak jer predstavlja dobru priliku za promociju srpskih destilata na međunarodnom tržištu, prenosi Tanjug.

Tanjug

Povezani članci

Pronađeni crvi u Bajaderi: Iz “Kraša” tvrde da nisu krivi (FOTO)

U Bajaderi kupljenoj prošle sedmice u koprivničkom Intersparu otkriveni su crvi, što je šokiralo kupca. Slična situacija dogodila se s Bajaderom kupljenom na istom mjestu u januaru, a zatim ponovo krajem juna. “U tvornički upakiranoj ambalaži popularne slastice, s urednim rokom valjanosti (do 2.1.2025.), izmilili su debeli, bijeli crvi!” objavilo je na Facebooku Udruženje potrošača […]

Prevare na aplikaciji Temu

Kineski gigant onlajn kupovine “Temu” zaludio je čitav svijet, pa tako i Srbe i ostatak Balkana. Međutim, u posljednje vrijeme, potrošači su na ovoj aplikaciji za kupovinu uočili izvjesne promjene koje su mnoge iznervirale. Na aplikaciji se sada često može vidjeti da je istaknuta cijena samo za jedan komad, pa makar to bila i obuća. […]