Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Sveštenik u uniformi – priča o Vojislavu Čarkiću (VIDEO)

28 Jun 2021
1 min.
Sveštenik u uniformi – priča o Vojislavu Čarkiću (VIDEO)

Čovjek koji je uvijek bio blizu naroda, pogotovo u najtežim, ratnim vremenima je i sveštenik Vojislav Vojo Čarkić iz Istočnog Sarajeva.

Nesebično je pomagao svima, kako i koliko je mogao. Sveštenik u uniformi, na prvoj liniji, sa krstićem na vunenoj kapi- pravi junak i živa legenda.

Od 1995. godine živi u naselju Miljevići, u opštini Istočno Novo Sarajevo. Danas ima 84 godine i iza sebe više od 50 godina svešteničke službe.

Opširnije u prilogu:

RTRS

Povezani članci

Očekuje se zapošljavanje 35 lica i 10 novoformiranih biznisa

U okviru projekta “Korak do posla” u Istočnom Sarajevu očekuje se zapošljavanje najmanje 35 lica i 10 novoformiranih biznisa koji će tom prilikom biti i finansijski podržani sa po 6.000 KM, izjavila je menadžer ovog projekta Ivana Dimić. Dimićeva je rekla da je cilj projekta smanjenje stope nezaposlenosti na području Istočnog Sarajeva, dok su ciljna […]

Vujičić podnio krivičnu prijavu protiv načelnika Istočne Ilidže Marinka Božovića

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Miroslav Vujičić podnio je krivičnu prijavu protiv načelnika Istočne Ilidže Marinka Božovića kojom ga tereti za zloupotrebu službenog položaja, odnosno da je svojim djelovanjem oštetio budžet za 700.000 KM. “Želim da upoznam javnost sa aferom i kriminalnim aktivnostima načelnika Božovića i skupštinske većine u Skupštini opštine Istočna […]